FREE shipping & returns | 30 day return policy

8 handige tips voor het online verkopen van je kleding

Yep, we’ve all been there. Je trekt je kastdeuren open en je kleding valt er nog net niet uit. Tijd voor opruimbeurt! Je maakt stapeltjes van kleding dat kapot is (en eigenlijk al veel eerder weg had gekund) en kleding dat je simpelweg al minstens een jaar niet hebt gedragen (en ja ook dat truitje wat je nog nooit hebt aan gehad beland op deze stapel). We hebben nu twee stapels. De een gaat bij het restafval, want dat is toch kapot en wilt niemand hebben en de ander brengen we naar een textielcontainer of doneren we aan een goed doel. En dat laatste. Daar zijn wij erg goed in! ,61% van de Nederlanders geeft aan zijn kleren naar een textielcontainer te brengen en 41% geeft aan zijn kleding te doneren. Best hoge percentages! 

Maar tegenwoordig zijn er ook heel handige platformen bijgekomen om je kleding te verkopen, zoals United Wardrobe en Vinted. In deze blog geven we je 8 handige tips om je kleding zo goed mogelijk te verkopen. 

1. Ready for take off

De kleding die je wilt verkopen hangt waarschijnlijk al een tijdje in kast en misschien een beetje gekreukeld. Zorg ervoor dat je kledingstuk er schoon en strak uitziet voor op de foto. Dan lijkt het net alsof het zo uit de winkel komt!

2. Instaproof

Een mooie foto is heel belangrijk in het verkoopproces. Ga voor een rustige achtergrond. Maak een flatlay of hang het aan de deur. Zo komt jouw jurkje echt tot zijn recht. 

3. Persoonlijk

Wat ik zelf altijd fijn vind is als de verkoper ook een ‘aan’ foto heeft. Op deze foto kun je zien hoe het kledingstuk daadwerkelijk valt. Voor je eigen privacy kun je natuurlijk altijd een foto maken zonder je gezicht ;). Het gebeurd ook wel eens dat het niet meer past. Dan kan is een flatlay of hang foto natuurlijk ook goed. 

4. Licht uit, spot aan

Voor een goede foto is licht essentieel. Ga voor daglicht, dit is het mooiste licht voor foto’s. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is. Kies er daarom voor om wat later of juist eerder op de dag de foto te maken. Want we hebben niks aan een overbelichte foto.

5. Pictures, please

Hoe meer foto’s hoe beter de potentiële klant kan bepalen of zij jouw kleding leuk vindt. Bedenk wat jij graag zou willen zien van het kledingstuk voordat je het koopt en maak daar een foto van. Denk hierbij aan de achterkant, stof, details, het label. Dit kan allemaal van waarde zijn voor de verkoop. 

6. Op het juiste moment en de juiste plaats 

Deze tip is nogal voor de handliggend maar zorg ervoor dat je kleding bij het seizoen past. Nou hebben we in Nederland nog wel eens een winterjas in de zomer nodig, maar over het algemeen verkoop je toch sneller een topje in de zomer. 

7. Service

Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden (wijze woorden van Susan). Hebben je klanten vragen? Probeer ze zo snel mogelijk te beantwoorden. Wees aardig en geduldig in je communicatie. Geef aan wanneer je het pakketje het verzonden. Dit zorgt voor goede reviews. En goede reviews zorgt voor meer verkoop! Ka-ching!

8. De juiste prijs

Tja, dit vind ik zelf altijd een lastige. Ik kijk naar wat ik er zelf aan heb uitgegeven en hoe vaak ik het gedragen heb (als ik het überhaupt heb aangehad). Meestal ga ik een paar euro onder de aanschafprijs zitten. Ligt er natuurlijk wel aan wat je verkoopt. Als je een duurder item verkoopt kan het ook gaan om een paar tientjes. Prijs bepalen blijft lastig. Hebben jullie hier misschien nog handige tips voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.