FREE shipping & returns | 30 day return policy

De 5 leukste duurzame swimwear merken voor zomer ’21

Kijken jullie ook zo uit naar de zomer? Afgelopen zondag, met moederdag, was het natuurlijk heerlijk weer. Hopelijk wordt het weer de komende dagen wat beter dan ze voorspellen. Om alvast weg te dromen bij fijne onbezorgde vakanties heb ik hier de 5 leukste duurzame swimwear merken op een rijtje gezet. 

Lees ook: Deel twee van onze lente/zomercollectie

De 5 leukste duurzame swimwear merken

De 5 leukste duurzame swimwear merken

Aya Label

Aya Label is een zwemkleding merk dat zich laat inspireren op de Griekse mythologie. Aya Label wil dat vrouwen zich goed en mooi voelen in de zwemkleding en zet daarom vrouwen centraal. Daarnaast willen ze deel uitmaken van verbeteringen in het milieu. De zwemkleding is gemaakt van 78% gerecyclede visnetten. En ze zijn altijd opzoek naar nieuwe gerecyclede en duurzame stoffen om mee te werken. 

Het werken met gerecyclede stoffen alleen vinden ze niet genoeg, daarom doneren ze een percentage van de winst aan milieuorganisaties die de oceanen beschermen. 

De ontwerpen zijn niet alleen super leuk, maar hebben ook nog een leuk prijsje. Bekijk de swimwear hieronder. 

Jungl Amsterdam

Jungl Amsterdam is een duurzaam Nederlands badmode merk dat is opgericht door twee zussen om een duurzaam alternatief te bieden. De ontwerpen zijn tijdloos en kwalitatief, waardoor de producten langer gedragen kunnen worden. Ze produceren in Portugal en gebruiken ECONYL® als zwemstof. ECONYL® is twee keer beter bestand tegen chloor, zonnebrandcreme en oliën dan andere swimwear stoffen. Zo blijft je bikini of badpak veel langer mooi. 

De fabriek Ecovest in Portugal is zorgvuldig uitgekozen. Deze fabriek is transparant, zet zich in voor het milieu en staat garant voor goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast is de fabriek GOTS en SMETA gecertificeerd én hebben ze zonnepanelen op het dak!

Save the Wave

Save the Wave is een duurzaam merk dat badkleding en sportkleding maakt van gerecycled oceaan afval. Het merk is gemaakt voor vrouwen die weten dat duurzaam ook sexy kan zijn. Save the Wave strijd voor een schonere oceaan en komt op voor alle zeedieren en planten die zichzelf niet kunnen beschermen. Daarnaast doneren ze nog een deel van hun winst aan Surfrider Foundation Europe. Dit is een organisatie dat staat voor oceaan bescherming. 

Makara wear

Makara wear is een Europees merk voor badkleding dat zich richt op onafhankelijke en avontuurlijke vrouwen die waarde hechten aan mode, comfort en elegantie. De swimwear sluit goed aan op het lichaam waardoor je actief kan bewegen in het water, tijdens yoga, op het strand of bij een poolparty. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het niet meer goed zit. 

De collecties worden gemaakt in kleine oplagen, zodat er niks achter blijft. Van restjes stoffen die overblijven worden bikinibroekjes en scrunchies gemaakt. 

Stay Wild

Zelf volg ik dit merk al een tijdje. Dit is ook een van de inspiratiebronnen voor mij geweest om een eigen duurzame kledingmerk te starten. Stay Wild is een Londens swimwear merk opgericht door twee meiden die grote passie hebben voor de oceaan. Ze voelde zich verantwoordelijk om iets terug te doen voor de oceaan. Door middel van Stay Wild hebben ze niet alleen de mogelijkheid om het plastic probleem op zee te bestrijden, maar ook om actief bij te dragen aan een oplossing. 

Ook Stay Wild vindt dat je zwemkleding comfortabel moet zitten, maar dat je ook actief kan zijn zonder je zorgen hoeft te maken. Daarnaast moedigen ze hun klanten aan om minder te kopen en te investeren in een kledingstuk dat van goede kwaliteit is en dat jarenlang mee kan gaan. 

Stay Wild omarmt alle soorten lichamen en uit dit ook terug in hun merk. Ze samplen namelijk op verschillende maten, zodat de zwemkleding op verschillende lichamen goed aansluit. 

ECONYL®

Bovenstaande merken gebruiken allemaal ECONYL® als stof om de swimwear mee te maken. ECONYL® is een merk dat stoffen maakt van gerecyclede oceaanplastic. Dit is een sterke stof die lang meegaat en oneindig recyclebaar is. Super goed natuurlijk! Om ervoor te zorgen dat we niet alsnog de oceaan bevuilen met microplastics, moet je er goed op letten dat je jouw zwemkleding (en andere kleding met plastic) op de juiste manier wast. Bij een enkele wasbeurt kunnen er namelijk al 70.000 microplastic vezels vrijkomen. Door het gebruik van een speciale waszak wordt de plastic tegengehouden. Bijvoorbeeld de waszak van GuppyFriend. Deze bevat een filter die plastic tegenhoudt, zodat deze niet in de zee of rivieren belanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.