FREE shipping & returns | 30 day return policy

R&L nieuws #6 – de doorlopen stappen van de wintercollectie

Wat een hectiek de afgelopen weken, de fotoshoots, de campagnevideo en de lancering, WOW! We zijn weer overladen met super veel enthousiaste reacties over de tweede drop van de SS21 collectie, echt heel leuk! En nu weer door… Afgelopen dagen hebben wij in Groningen weer sampledagen gehad. Dit zijn de doorlopen stappen van de wintercollectie, zodat jullie een beeld krijgen hoe wij het hebben aangepakt.

De herfst/winter collectie

Zoals Rosanne in de vorige blog aangaf, waren wij een paar dagen in Groningen. Wij waren hier voor niets minder dan alweer de volgende collectie. Nog voordat de tweede drop uit was, waren wij de samples aan het passen voor de herfst/winter collectie. Dat voelde even gek. Ook doordat er achter de volgende collectie een heel ander idee zit, was het wel even schakelen. Ik neem jullie even mee in de stappen die we hebben doorlopen om tot de ontwerpen van deze collectie te komen. 

Lees ook: R&L Nieuws #5 – zomercollectie deel 2

De doorlopen stappen van de wintercollectie

de doorlopen stappen van de wintercollectie

We zijn begonnen met het idee achter de collectie, wat willen we laten zien? Wat voor vibe moet het hebben? Waar moet de kleding om gaan? 

Vervolgens hebben we een moodboard gemaakt van het gevoel van de collectie. Hier werden we allebei alweer zo enthousiast van! De kleuren, de sfeer, het wordt weer geweldig. 

Daarna zijn we moodboards gaan maken per kledingstuk. Dus een aparte moodboard voor de tops, de broeken, de rokken, de jurken. We merkten hier dat we het best moeilijk vonden om echt te uiten wat er nou precies in ons hoofd zit

Maar tijdens het tekenen kwam dat wel goed! Nadat de moodboards af waren, zijn we gaan schetsen. En met ‘we’ bedoel ik Rosanne, want ja mijn sterke punten liggen ergens anders. 

Na de schetsen kwamen de digitale tekeningen. Van het een en kwam het ander en toen hadden we ineens weer een collectie ontworpen! 

Nieuwe stoffen uitzoeken

Maar daar kwam het volgende obstakel punt. Iets waar wij de vorige ook veel moeite mee hadden, de stoffen zoektocht. Dit keer was het wel iets makkelijker, omdat we nu beter wisten waar we moesten zoeken, doch was de keuze weer reuze… moeilijk. Waar moet je op letten bij herfstige/winterse stoffen? Hoe dik moet het zijn? Hoe soepel valt dit? Allemaal dingetjes waar we nog niet veel over wisten en waar je het ook alleen kan weten door het te doen. Dus uiteindelijk wel een knoop doorgehakt, stoffen besteld en de ontwerpen laten samplen voor de eerste keer! 

We zijn drie dagen in Groningen geweest om de tekeningen te bespreken en de samples door te passen. We merkten dat alles veel soepeler ging. Dit kwam natuurlijk, omdat er een mindere tijdsdruk op zit dan bij de SS21 collectie, maar ook zeker doordat we allebei (het atelier en Roos en ik) meer ervaring hebben opgedaan. Wij kunnen onszelf beter uitleggen en zij snappen ons ook beter in wat we willen. Dus dat was een fijne ontwikkeling :). 

Tijdens het samplen kwamen we er wel achter dat we bij sommige stoffen een verkeerde inschatting hebben gemaakt. Dus voor de volgende sampledag hebben we een paar nieuwe stoffen en gaan we dan weer zien wat voor moois er allemaal uitkomt. 

Wat de ontwerpen, de kleuren en de stoffen precies zijn laten we nog even voor jullie om te gissen. Eerst nog lekker genieten van de zomer die eraan zit te komen en de heerlijke nieuwe items om er een extra fijne zomer van te maken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.