FREE shipping & returns | 30 day return policy

De 4 leukste merken voor duurzame zomerschoenen

Bij de kleding van Roses & Lilies horen natuurlijk elegante schoenen. Zo maak je je outfit compleet. Om je hele outfit duurzaam te houden heb ik de 4 leukste merken voor duurzame schoenen op een rijtje voor jullie gezet.

Lees ook: De 5 leukste duurzame swimwear merken voor zomer ’21

Duurzame zomerschoenen

Alohas

Tegenwoordig is het kopen van producten veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is een standpunt, het steunen van bedrijven waarin je gelooft. Alohas gelooft daar ook in en probeert op deze manier te matchen met klanten die een groeiende behoefte hebben om het milieu te genezen. 

Alohas werkt met een pre-order systeem om overproductie te voorkomen. Hiermee kunnen ze anticiperen op de vraag, zo worden er alleen schoenen gemaakt die ook daadwerkelijk worden verkocht. Klanten kunnen schoenen van het volgende seizoen vroeg bestellen met korting en daarbij neem je deel aan een duurzamere manier van kopen. Zo kan jij je duurzame zomerschoenen al vroeg in het seizoen bestellen.

Veja

Wil je voor een wat stoerdere outfit gaan, neem dat een kijkje bij het Franse merk Veja voor super leuke sneakers. Bij het maken van een paar schoenen staan zij met één voet in design en met de ander in maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

“We decided to make sneakers, because this product is a symbol for our generation and our era. It’s also a product that crystallizes the major issues of globalization through its production, dissemination, and usage.”

Veja

In 2005 in Veja opgericht en wilde ze de schoen opnieuw ontwerpen; op een duurzame verantwoorde manier. Hiermee willen ze ook zeggen dat alles ‘from scratch’ moest worden gedaan. Niks is meer vanzelfsprekend. 

Veja werkt samen met katoenboeren uit Brazilie en Peru, waar ze direct met de boeren handelen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen. Een andere belangrijke grondstof voor de schoenen is rubber. Dit wordt rechtstreeks gekocht bij familie van rubbertappers uit het amazonegebied.

Reformation

Reformation begon in 2009 als een vintage kledingwinkel. Al snel breidde ze uit en produceerde ze hun eigen kleding met de focus op duurzaamheid. Ze bezitten hun eigen kledingfabriek in Los Angeles, zodat ze zeker van eerlijke ethische productie kunnen zijn. 

Naast het oog voor duurzaamheid, hebben ze gevoel voor detail en vrouwelijkheid wat zich in alles uitstraalt. 

De materialen die gebruikt worden zijn low-impact, deadstock en stoffen van hergebruikte vintage kleding en daarnaast werken zij met kleine oplagen. Dit zorgt voor minder verspilling van de productie, maar maakt het ook exclusief!

Collection&Co

Collection&Co is een duurzaam schoenenmerk uit het Verenigd Koninkrijk opgericht in 2016 met een actieve houding om veganistische schoenen te maken, zonder in te leveren op het gebied van style. Ze nemen daarom ook de tijd om niet-dierlijke en duurzame materialen te vinden die een fijne look en feel hebben. 

Om zo duurzaam mogelijk te zijn maakt Collection&Co gebruik van weggegooide of overgebleven materialen, zodat dit niet op de vuilnisbelt beland. 

Het is best lastig om duurzame zomerschoenen te vinden die ook nog eens stylish en vegan zijn. Ik hoop dat ik je met dit lijstje een eindje verder heb geholpen. Met welke schoenen style jij jouw Roses & Lilies outfit het liefst? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.