FREE shipping & returns | 30 day return policy

Fashion news- Slow Fashion Season

We zitten alweer op de helft van ,Slow Fashion Season. Slow Fashion Season, een nederlands initiatief, is een community waarbij je voor 3 maanden geen kleding koopt met het doel om effect te creëren op ons eigen consumptiegedrag wat uiteindelijk de mode-industrie zal transformeren. Iedereen kan zich aanmelden. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee. Toen heb ik het ook 3 maanden volgehouden (en ook langer). Door deze actie ben ik veel beter gaan nadenken over kleding en nu koop ik soms onbewust maanden geen kleding. Ik denk dat Slow Fashion Season een van de oorzaken is geweest waardoor mijn mindset veranderd is ten opzichte van het kopen van kleding. Ik merkte dat ik niet elke maand nieuwe kleding nodig had. Ik shop nu ook niet meer als hobby, maar wanneer ik iets nodig heb koop ik dat bewust. Ik ga nog steeds graag naar de stad, maar ik vermijd altijd fast fashion merken. 

Slow Fashion Season 2020

Slow Fashion Season is elk jaar van 21 juni tot 21 september, dus ook dit jaar. Alleen zijn dit jaar de spelregels wel een beetje veranderd. In 2019 mocht je tweedehands kleding kopen als je iets nodig had. Door corona mag je dit jaar ook van duurzame, lokale merken kopen om deze merken te supporten. 

Ook ik doe dit jaar weer mee aan de derde editie met zo’n 11.000 anderen over de hele wereld. Je kan je nog steeds opgeven. Dan gaan de drie maanden in vanaf het moment dat je je opgeeft. Natuurlijk hoef je je niet op te geven om aan zoiets mee te doen, maar het kan je wel helpen om het vol te houden, want je bent niet alleen. Ook kan je in deze community elkaar tips en inzichten geven. 

Als consument heb jij de macht om de mode-industrie te verbeteren. Vandaar dat Slow Fashion Season jou vraagt om drie maanden lang goed over fashion keuzes na te denken en bewuste keuzes te maken. Slow Fashion Season hanteert de volgende regels om bewuste keuzes te maken:

  • Koop niet bij fast fashion merken
  • Verkoop, ruil, upcycle, DIY of repareer kleding
  • Koop tweedehands of vintage kleding
  • Koop kleding bij duurzame, lokale merken die mogelijk problemen hebben door het coronavirus. 

“Drie maanden is lang genoeg om een nieuwe gewoonte te creëren, maar niet zo lang dat mensen er niet aan durven beginnen. Slow Fashion Season is een kickstart om minder kopen normaal te maken.”

-Lena Hartog, initiatiefnemer Slow Fashion Season

Doe jij al mee? Je kan je nog steeds opgeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.