FREE shipping & returns | 30 day return policy

Fashion News – Vegan Fashion Week

Deze week helaas geen spannend nieuws vanuit ons. We zijn druk bezig met wat randzaken, maar hopelijk kunnen we volgende week leuk nieuws met jullie delen :). Wel ben ik deze week op een andere interessant nieuwtje gestuit. Ik zag via Instagram een advertentie voorbij komen van Vegan Fashion Week. Hier had ik nog niet eerder van gehoord, dus ik ging het verder onderzoeken en wil deze positieve ontwikkeling graag met jullie delen.

Hoe het allemaal begon

Het is niet heel gek dat ik er nog niet eerder van had gehoord, de eerste editie was vorig jaar februari en werd gehouden in Los Angeles. Na de eerste show volgde nog twee anderen, allebei in oktober. De oprichter van Vegan Fashion Week is Emmanuelle Rienda. Een Française die in 2008 naar Los Angeles is verhuisd en zich inzette voor de Franse designers in de markt van de Verenigde Staten. Uiteindelijk in 2016 groeide haar liefde voor dieren en was ze persoonlijk ook gegroeid. Vanaf toen besloot ze een vegan lifestyle te hanteren en daarmee ook een ommekeer te maken in haar carrière. Ze stopte met het promoten van ontwerpers die dierlijke materialen gebruikte. 

Tegen die tijd had Emmanuelle een aardig publiek gecreëerd voor haarzelf en gebruikte dit om hen te leren over sociale rechtvaardigheid, dierenrechten en circulariteit. Doordat zij zelf een nieuwe richting zocht in haar werk, groeide haar interesse in veganistische mode en besloot beroemdheden te stylen in volledig diervriendelijke outfits. Beroemdheden hebben vaak een erg groot bereik en zijn daardoor goede promotors voor jouw beweging. Ze merkte door haar werk dat vegan fashion aan het groeien was. Er werd meer aanbod gecreëerd, maar ook de vraag begon op te komen. Emmanuelle wilde het gesprek voortzetten en vooral groter maken. Daarom organiseerde ze een conferentie die ze mocht hosten op LA Textile. Dit is een van de grootste events binnen de Verenigde Staten voor textiel, ontwerpers en producenten. De conferentie was binnen no time uitverkocht en door die grote belangstelling naar vegan fashion besloot Emmanuelle Vegan Fashion Week te organiseren. 

VFW beweging

De eerste Vegan Fashion Week was een echte mijlpaal binnen de modebranche. Deze show biedt een groot een en waardig podium voor diervriendelijke ontwerpen. Het bestaat slechts een jaar, maar de VFW beweging heeft nu al hoofdpagina’s gehaald van grote tijdschriften/kranten, zoals Vogue, The New York Times en Elle. Dit creëert veel kansen voor de ontwerpers. Op deze manier krijgt het veel meer aandacht en stijgt de populariteit van diervriendelijke mode. VFW is een heel belangrijke beweging voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen aan een gezondere mode-industrie.

Naast de grote fashion shows is Emmanuelle nog een stapje verder gegaan. Om veganistische mode toegankelijker te maken heeft ze nu haar eerste showroom (in Los Angeles) en online boutique geopend. Je kunt hier uitsluitend diervriendelijk items shoppen. 

Vegan Fashion Week is inmiddels een leidend platform voor diervriendelijke mode en wie weet, misschien staan wij ook nog eens met onze ontwerpen op zo’n groot podium… 😉 

Leave a Reply

Your email address will not be published.