FREE shipping & returns | 30 day return policy

R&L nieuws #3 – het verkopen van de kleding

Zo, het paasweekend zit er weer op. We hebben ons buikje vol gegeten en het lichaam weer volgetankt met energie om er deze week weer vol tegenaan te gaan! Maar eerst zal ik jullie nog even meenemen in de laatste ontwikkelingen van Roses & Lilies. In deze blog vertel ik meer over hoe het gaat met het verkopen van de kleding, zijn we hard bezig met de tweede drop en hebben we de tekeningen af van de wintercollectie.

Lees ook: De leukste duurzame sieradenmerken – Deze 5 super leuke merken wil je hebben!

Een hele andere tak van sport

Voordat de webshop live ging hebben Rosanne en ik ons vooral bezig gehouden met de collectie. De ontwerpen, de stoffen, de samples en de productie. Daarnaast zaten er ook hele leuk en leerzame momenten bij, zoals de fotoshoot of het filmen van de campagnevideo. Daar konden we allebei lekker ons creativiteit in kwijt. 

Het verkopen van de kleding

Nu dat de webshop live is moeten we ons dan ook echt veel meer verdiepen in de sales. Een vraag die ik ook elke 5 minuten krijg sinds de webshop live is, is: hoe gaat het met de verkoop? Het is nu natuurlijk de bedoeling dat steeds meer mensen te weten komen over Roses & Lilies! Dit is weer echt iets nieuws voor ons beiden en in het begin dacht ik alleen maar aan die koude sales en hoe kan je mensen daar nou echt mee verleiden?

Dat kan natuurlijk ook niet, je hebt ook zeker die warme kant nodig. Sterker nog, nu ik me er steeds meer in aan het verdiepen ben, kom ik erachter dat het eigenlijk nog veel belangrijker is. In de YouTube filmpjes die ik bekijk en de blogs die ik lees, hoor ik vaak de term 80/20 terugkomen. 80% laten zien wie je bent, wat je doet en echt een band proberen op te bouwen en 20% actieve call to actions maken. Dat maakt het verkopen ook veel leuker. Zo kun je nog steeds creatief bezig zijn, terwijl je eigenlijk puur zakelijk bezig bent. 

Misschien klinkt dit ook wel heel logisch voor jullie, maar dit zijn toch de dingen die ik nu pas leer. Is dat erg dat ik dat nu pas leer? Ik denk het niet. Wellicht kost het mij iets meer tijd dan iemand die er echt voor gestudeerd heeft, maar goed ik vind het super leuk om al die tips en trucs te leren. Dus heb je nog handige tips, stuur ze zeker door ;). 

Next 

Ondertussen zijn Roos en ik de afgelopen weken ook bezig geweest met de ontwerpen voor de herfst/winter collectie. Spannend! We hebben er weer helemaal zin in om het traject in te gaan van ontwerpen, stoffen en alles wat erbij komt kijken. De ideeën zijn al volop in gang en de eerste stappen zijn gezet. We hebben namelijk de ontwerpen af en kunnen nu al niet wachten tot we het in handen hebben, maar zover zijn we nog lang niet. 

Want er komt nog een 2e drop van onze lente/zomercollectie aan! We zijn zo druk met van alles, dat we soms het gevoel hebben dat we niet duidelijk laten merken dat er nóg meer aankomt. Dus bij deze: de tweede drop is onderweg! De samples en productie hiervan duurt helaas toch ook weer wat langer dan we gehoopt hadden, maar goed er wordt aan gewerkt.

We hebben nu de eerste samples mee naar huis en we gaan donderdag weer naar Groningen om de aanpassingen door te geven en hopelijk nog wat nieuwe samples door te passen. We hopen halverwege mei toch wel echt met de volgende items te komen. Ik kan jullie wel alvast verklappen… Het wordt super mooi! Het is alweer even geleden dat we de ontwerpen hiervoor hebben gezien en de stoffen en nu ik die samples heb gezien denk ik weer “ah dit wordt echt zo mooi allemaal!”. Dus ja ook weer heel leuk om allemaal te zien en straks weer de fotoshoot te doen. Helemaal zin in! 

Ik hoop jullie snel weer meer te vertellen over de tweede drop en de volgende collectie. Oh en heb je dus nog business tips, let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published.