FREE shipping & returns | 30 day return policy | orders are shipped on Saturdays only

Mijn top 5 favoriete duurzame merken

In een van onze eerste blogs schreef Rosanne over haar favoriete duurzame merken. Nu vonden we het ook wel leuk als ik ook mijn top 5 zou geven. Roos en ik hebben toch ieder onze eigen stijl, dus nu kan ik jullie weer nieuwe merken laten zien. Leuk toch? 🙂

Atelier Jungles

Laten we beginnen met een merk wat ik recent heb ontdekt, ,,Atelier Jungles. Atelier Jungles is van eigenaresse Giselle Beau Solange en ze brengt nu haar eerste collectie uit. Hoe spannend! De kleding wordt met de hand gemaakt in hun atelier in Den Haag. Dit vind ik als Hagenees natuurlijk een mooie locatie om te produceren ;). Ik zie dit zeker ook wel als inspiratie voor ons eigen merk. Waarom niet nog dichter bij huis produceren? 

De kleding van Atelier Jungles bestaat uit basics met een chique randje. Perfect voor vrouwen die zich in de business scene bevinden, maar er wel fashionable uit willen zien. Daarnaast is de kleding ook zeker geschikt om na je werk nog lekker een hapje te eten of nog wat te drinken met collega’s. Je dag naar avond look was nog nooit zo makkelijk!

The Slow Label

Ook dit merk bestaat nog maar kort en heeft ook een geringe collectie. Wat natuurlijk duurzaam is, maar wat ze tot nu toe gecreëerd hebben smaakt zeker naar meer! ,,The Slow Label is opgericht door Anna-Laura Kummer. Zij komt oorspronkelijk uit Wenen, maar is nu gevestigd in Berlijn. Het merk wordt gedreven door duurzaamheid. In elk aspect is dit terug te vinden. Denk aan materiaal en verpakkingen. Ook The Slow Label produceert in eigen land (voor hen Duitsland). Op deze manier kunnen zij ervoor zorgen dat hun kleding in een goede omgeving wordt geproduceerd en dat de werknemers een leefbaar loon toegekend krijgen. Naast dat duurzaamheid centraal staat bij dit merk, is ook transparantie van enorm belang volgens hen. Zo kun je van ieder product zien waar en waarvan het kledingstuk is gemaakt, praten ze over de prijs van het product en ook over waar hun verbeteringen liggen. Erg inspirerend vind ik! Roos en ik willen ook graag zo transparant mogelijk zijn tegenover jullie. Wat dit merk ons leert is dat transparantie ook betekent je verbeteringen durven toe te geven. De kleding van het merk vind ik simpel, maar heel elegant! De vrouwelijkheid zie je er duidelijk in terug. Het zijn modebewuste tijdloze items. 

The lingerist

,,The Lingerist is een webshop dat een podium biedt voor onafhankelijke lingerie merken. Deze onafhankelijke merken moeten wel hetzelfde doel hebben als The Lingerist willen ze via dit platform verkocht worden. Alle merken die zij verkopen maken gebruik van duurzame materialen en worden geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. Daarnaast maken ze gebruik van gerecycled papier en karton om hun pakketjes in te pakken. Maar daar blijft het niet bij! Voor ieder pakketje dat ze verzenden betalen ze een bijdrage. Op deze manier willen ze hun verzending CO² neutraal maken en herbebossingsprojecten steunen in samenwerking met ,,Pachama. Naast het bieden van een platform voor onafhankelijke merken die zich inzetten voor duurzaamheid, dragen ze zelf ook hun steentje bij aan het verduurzamen van de mode-industrie. 

DENISE ROOBOL

Iets waar we het nog niet over gehad hebben, accesoires. ,,DENISE ROOBOL maakt prachtige veganistische tassen en accessoires. Het merk komt uit Rotterdam en de eigenaresse komt zelfs van dezelfde hogeschool als ik. Met haar collectie laat zij zien dat veganistische producten ook heel fashionable en trendy kunnen zijn. De producten zijn gemaakt van een plantaardige microfiber. Dit materiaal heeft een sterke coating wat ervoor zorgt dat de de tassen waterbestendig zijn en ook niet verkleuren door zonlicht. Klinkt als een tas die jaren meegaat dus! Het aanbod is enorm breed. Van laptop tassen tot mini tasjes er is voor ieder wat wils. Mijn verlanglijstje blijft in ieder geval groeien. 

Jules Bean

Last but not least ,,Jules Bean. Dit is een sieradenmerk uit Nederland. Het creatieve brein achter dit merk is Miriam van den Broek. Vanaf het moment dat ik besloot deze blog te schrijven dacht ik meteen aan Jules Bean. Ik volg dit merk nu een tijdje en ben echt verliefd op de sieraden die zij maakt. Vooral de goudkleurige sieraden springen er voor mij uit. Wat zo bijzonder is aan dit merk is dat elk item door Miriam zelf met de hand wordt gemaakt. Dit geeft voor mij een extra betekenis aan de producten. Miriam maakt vooral veel gebruik van minimalistisch design met mooie stenen die zij vindt. Dit zorgt voor prachtige combinaties. Ik denk dat ik binnenkort maar even een paar nieuwe oorbellen ga bestellen, die heb ik wel weer nodig… 🙂 

Eerlijk gezegd heb ik nog geen van deze merken echt kunnen proberen. Misschien is het wel leuk om binnenkort een bestelling te plaatsen bij een van de merken en een soort kleding haul of beoordeling te schrijven/filmen. Laat ons in de comments beneden weten of je daar behoefte aan hebt! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.