FREE shipping & returns | 30 day return policy

R&L nieuws #1

Hij is eindelijk hier! Onze eerste lente/zomer collectie! Wat een hectische weken zijn het geweest, maar tegelijkertijd ook enorm leuk. In deze blog zal ik jullie wat meer vertellen over de afgelopen weken en wat jullie nog meer kunnen verwachten… dus blijf lezen!

We hebben een tijdje niks van ons laten horen via onze blog. Natuurlijk hebben jullie wel alles kunnen volgen via onze andere social (Instagram en Facebook), maar op die kanalen kan je niet altijd alles kwijt. De laatste keer dat we een blog schreven waren de samples van de eerste drop eindelijk af, hadden we net een afspraak gehad over de campagnevideo en hadden we bijna onze eerste fotoshoot! Dat lijkt alweer zo lang geleden, maar dat is het niet haha. Dat was 3 weken geleden. In die tussentijd hebben we de fotoshoot gedaan, is de campagne video gemaakt, is de webshop live gegaan en zijn de eerste orders al binnen. Nu ik dit zo opnoem merk ik dat mijn lichaam zich weer vult met energie en enthousiasme. Wat een weken… Maar laat ik bij het begin beginnen.

De eerste fotoshoot

Op vrijdag 19 februari hadden we onze echte fotoshoot. Slechts 2 weken voor de launch datum (1 maart)! Daarbij waren de samples pas een paar dagen daarvoor helemaal goedgekeurd en moest het atelier dus in een week alle producten af hebben die we nodig hadden voor de fotoshoot. Het atelier had ook echt een week nodig, want op donderdag 18 februari om 20.00 uur reed ik naar huis met de kledingstukken. Ter verheldering, het atelier is gevestigd in Groningen. Dat betekent dat ik om ongeveer 23.00 uur thuis was (ik moest ook nog de auto omruilen bij mijn ouders, dus het duurde iets langer). Eenmaal thuis is mijn vriend Rogier nog zo lief geweest om alle kledingstukken nogmaals te strijken! Helemaal bekaf lagen we in bed en de volgende ochtend werd ik wakker met zoveel zenuwen, haha. Als ik erop terugkijk denk ik echt: waarom?. Maar goed, het was mijn eerste fotoshoot ooit en dan was het ook nog eens een fotoshoot voor mijn eigen merk. Toch wel spannend. Mijn neef (Yorick Meijdam) was de fotograaf deze dag. Gelukkig was hij erbij, want zo was het niet allemaal onbekend voor mij. Het is spannend om dingen te doen die je nog nooit hebt gedaan, maar ik ben zo dankbaar dat ik dit allemaal mag doen. Ik leer hier zoveel van en merk dat ik het ook echt allemaal leuk vindt! Daarnaast was het ook heel tof om onze kleding op de modellen te zien. Wat we al die tijd in ons hoofd hadden, zagen we nu realiteit worden. Uiteindelijk was het een geslaagde dag met heel mooie foto’s als resultaat. De foto’s die deze dag zijn gemaakt staan op de webshop.

De campagne video 

Precies een week later stonden de opnames voor de campagnevideo gepland. Voor de video leek het ons leuk om zelf model te zijn. We wilden namelijk graag zelf ergens in voor komen. Deze video werd opgenomen door Berg Films. Dit bedrijf is van Nicole van den Berg, een oud teamgenootje van mij van de voetbal. Ze had ons een berichtje gestuurd met dat ze ons al die tijd volgde en bood aan ons te helpen met de campagne video. Super leuk om te horen natuurlijk! 

Campagneshoot lente/zomer collectie '21
Achter de schermen bij de campagneshoot

Het verhaal van de campagne gaat over een nieuw begin. Overal om ons heen zijn momenten van een nieuw begin. Het is belangrijk om die te koesteren en er wat mee te doen wanneer je het nodig hebt. De afgelopen maanden is er van iedereen wel een beetje vrijheid afgenomen. Ondanks die negativiteit waar we veel mee te maken hebben gehad, zijn er nog steeds momenten van geluk om ons heen. Alleen moet je er soms wel zelf naar op zoek gaan of het zelf creëren. Desondanks zijn ze er en het is belangrijk om dat niet te vergeten!

Voor de video moest het een zonnige dag zijn aangezien we buiten wilde filmen en met de zonsondergang. Zonnige dagen in februari zijn best zeldzaam. We hebben dan ook heel de week gehoopt dat het op die dag zonnig zou zijn. Het is gelukt want we hadden een perfecte dag om te filmen! We zijn de dag echter binnen begonnen, namelijk bij Bleyenberg in Den Haag. Hier hebben we de eerste helft van de video opgenomen. Het tweede gedeelte was in Kijkduin, in de duinen en op het strand. Het zonnetje scheen heerlijk, maar de temperatuur was weer sterk gedaald ten opzichte van die dagen ervoor. Dus daar stonden we dan in onze lente/zomer kleding. Buiten. Op blote voeten. Met 7 graden. Ach, we hebben niets te klagen want we konden niet blijer zijn met de beelden! Het was een lange dag, maar ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben. Het was ook weer echt zo tof en we hebben echt een hele leuke dag gehad. We kijken nu alweer uit naar de volgende shoot ;). 

DE WEBSHOP

De webshop is live!! Rosanne is hier druk mee bezig geweest de afgelopen weken. De dag ervoor zijn we nog te laat bezig geweest om zoveel mogelijk puntjes op de i te zetten. Toch komen er elke dag nog dingen boven water die nog niet helemaal kloppen. Daarentegen als er iets is wat ik heb geleerd dan is het dat niet alles meteen perfect kan of hoeft. Hopelijk vinden jullie dat ook zo haha. Ondanks dat zijn we enorm trots op de webshop en dat het eindelijk live is. We hebben zaterdag dan ook zeker even geproost en een momentje genomen. Ook hebben we zoveel lieve reacties gekregen op de site, op de foto’s en de video! Dank jullie wel hiervoor! 

Omdat we zo laat nog moesten wisselen van atelier. Had ons atelier niet meteen tijd om de productie te starten, vandaar dat nu alles beschikbaar is voor pre-order en de levertijd wat langer duurt. Na deze week hopen we de eerste badge binnen te krijgen en te versturen. Bedankt voor jullie geduld! Zodra alles binnen is streven we naar een levertijd van maximaal 5 werkdagen. 

Als er nog dingen zijn die jullie missen op de webshop, op- of aanmerkingen hebben, laat het ons weten! We zijn heel blij met alle suggesties en hulp, dus kom maar op. Je kan al je vragen en opmerkingen sturen naar info@rosesandlilies.nl of een priveberichtje sturen op Instagram of Facebook. 

What’s next?

Nu we deze spannende dingen gehad hebben, blijven we natuurlijk niet stil zitten. De komende weken krijgen wij de gehele collectie binnen, worden de samples gemaakt voor de 2e drop, worden er weer fotoshoots en video-opnames gemaakt en zijn we druk bezig met de herfst/winter collecties. Dus stay tuned! 

1 reply on “R&L nieuws #1”

Leave a Reply

Your email address will not be published.