FREE shipping & returns | 30 day return policy

Wat betekent duurzaamheid voor ons?

Laatst zag ik een instagram post voorbijkomen van Business of Fashion met de quote “Has ‘sustainability’ become a dirty word?” Nu in een wereld waarin klimaat en milieu steeds een grotere rol spelen, is het voor bedrijven bijna noodzakelijk om duurzaamheid mee te nemen in hun profilering. Maar wat betekent het nou eigenlijk? In deze blog leggen we uit wat duurzaamheid voor ons betekent.

Ik zal beginnen met zeggen dat geen enkel product 100% duurzaam is. Het maken van een kledingstuk of elk ander product laat altijd iets van een voetprint achter. We kunnen die voetprint wel zo klein mogelijk maken, maar niks is zonder gevolgen, dus ook niet het maken van duurzame producten. Als je leest over een product dat 100% duurzaam is, klopt dat dus niet.

Dat gezegd hebbende wil ik de rest van de blog meer betrekken tot onszelf. Want ik kan immers niet voor alle anderen praten. Daarom leggen we uit wat wij bedoelen met duurzaamheid.

Milieuvriendelijk

Broek van linnen

Duurzaam betekent voor ons onder andere milieuvriendelijk. Zoals ik eerder aangaf is niks zonder gevolgen en laat je bij het maken van producten altijd een voetprint achter, maar deze voetprint kan je wel zo klein mogelijk maken. Dit is dan ook wat wij proberen te doen. Ten eerste wordt onze kleding alleen gemaakt van milieuvriendelijke stoffen. Dit houdt in dat wij zoeken naar stoffen die het minst schadelijk zijn voor mens, natuur en dier. Om te bepalen of een stof duurzaam is wordt er gekeken naar waar de vezels vandaan komen en het verwerkingsproces. Vezels kunnen dierlijk (wol), plantaardig (linnen) of kunstmatig door de mens gecreëerd zijn (polyester). Wij kiezen ervoor om alleen plantaardig stoffen te gebruiken. Volgende week leggen we uit waarom.

Om onze voetprint nog kleiner te houden, kiezen wij ervoor om in Nederland te produceren. Op deze manier hoeft de kleding niet verscheept of per vliegtuig vervoerd te worden en scheelt dus weer CO² uitstoot! Tijdens het zoeken naar ateliers krijgen wij een paar keer te horen “jullie moeten in het buitenland produceren, dat is veel goedkoper voor jullie.”. Maar wij houden voet bij stuk en kiezen voor minder CO² uitstoot. Helaas gaat dat dus wel gepaard met hogere productiekosten, maar dat hebben we er wel voor over 🙂

Langdurig gebruik

Aan de andere kant betekent duurzaamheid voor ons zo lang mogelijk met je kleding omgaan. Wij zorgen ervoor dat de kleding van de juiste kwaliteit is om er lang plezier van te hebben. Langdurig gebruik kan zijn dat je er zelf lang draag plezier van hebt, maar het kan ook betekenen dat je het een tweede leven geeft. Dit kan door het zelf te verkopen via Marktplaats, Vinted of bijvoorbeeld United Wardrobe of door het bij een kringloopwinkel te brengen. Waar het dus om gaat is dat de kleding zo lang mogelijk in gebruik blijft, waardoor je minder kleding hoeft te kopen. Wij willen jullie daarom graag voorzien van kwalitatieve kleding, maar ook van gratis tips over styling, langdurig gebruik en wat te doen als het product niet meer (bij jou) past.

Leave a Reply

Your email address will not be published.