FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – Week 1

Iedere week willen wij een kleine update geven over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. Zoals jullie misschien al weten of eerder hebben gelezen heb ik zelf geen mode achtergrond en weet eigenlijk ook niet heel veel van business, maar ben wel heel erg gemotiveerd om dit te gaan doen en om dit te ontdekken. Het leek het ons erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij tot nu toe hebben gedaan. 

Website

Ons idee begon bij het ontwerpen van duurzame en zuivere kleding, maar we wilde ook graag ons avontuur delen. Daarom heb ik de afgelopen tijd hard gewerkt aan de website. Door middel van de blogs kunnen jullie een kijkje geven in ons startende bedrijf en tegelijkertijd ook bewustheid creëren rondom mode. Zoals jullie zien staat de website online. Op de homepagina zie je een timer. Deze telt af tot het moment dat onze eerste collectie online is! Zoals je nu ziet duurt dat nog wel een tijdje, waardoor we nu veel tijd kunnen steken in de basis van ons bedrijf, de eerste collectie en het schrijven van de blogs. Elke woensdag (12 uur) en zaterdag (9 uur) staan er nieuwe blogpost voor jullie klaar op de website. 

Fotoshoot

We wilde mooie en professionele foto’s voor op de website. Susan en ik zijn al lang vriendinnen, maar aan goede foto’s zijn we blijkbaar nooit toegekomen. Daarom hadden we een fotoshoot gepland. We vinden het belangrijk om te laten zien wie precies achter Roses & Lilies zitten. Ik hecht zelf ook veel waarde aan dit soort dingen bij andere bedrijven.

We hebben begin juni een fotoshoot gehouden met fotograaf ,Yorick Meijdam. Hieruit zijn onwijs leuke foto’s gekomen die we voor de website en socials kunnen gebruiken.

Fotoshoot oprichters Roses & Lilies

Consultancy Noumenon

Een paar weken geleden zijn we begonnen met consultancies van Dena Simaite (Noumenon). Zij geeft advies aan startende ondernemers en motiveert om stappen te nemen. Wij krijgen elke week verschillende opdrachten die ons verder helpen met ons bedrijf. Ze heeft ons bijvoorbeeld geholpen om een goede basis te vormen van ons merk. Hierdoor konden wij onze visie, missie en belangrijkste waarden sterker en unieker maken. Vervolgens hebben we een concept/brand moodboard gemaakt, zodat visueel naar voren komt wat voor Roses & Lilies belangrijk is. Op dit moment zijn we bezig met het collectie moodboard voor SS21! Wat verder heel fijn is aan deze consultancies is dat we veel informatie krijgen van iemand die dit al eerder heeft gedaan. Het is fijn om haar ervaringen te horen, zodat wij ook weten waar wij op moeten letten en rekening mee kunnen houden.

Hieronder het resultaat van ons concept moodboard met onze waarden: eerlijk duurt het kortst, eindeloos plezier en zuiver. Lees hier wat deze waarden voor ons betekenen. 

Zuiver

Wij vinden het onnodig om dieren te gebruiken voor het produceren van kleding, daarom wordt al onze kleding vegan. Zo proberen wij ook onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden en bij te dragen aan een zuivere toekomst. 

Eerlijk duurt het kortst

Door inventief om te gaan met kleding willen wij de fast fashion industrie doorbreken. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk één stof te gebruiken voor een kledingstuk, zodat het product makkelijker hergebruikt kan worden. Daarnaast willen wij laten zien dat je met één product verschillende stijlen kan creëren. Zo heb je eindeloos plezier van je aankoop!

Eindeloos plezier

Back to our roots! Wij gaan onze kleding produceren in Nederland. Dit doen wij zodat we betrokken kunnen zijn met het atelier, samples/kleding (als nodig) op en neer kunnen sturen en kwaliteit kunnen garanderen met zo min mogelijk CO² uitstoot. Ook kunnen wij op deze manier garanderen dat er in goede omstandigheden gewerkt wordt en een leefbaar loon wordt uitgekeerd. Daarom kiezen wij voor Dutch Design.

Leave a Reply

Your email address will not be published.