FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 10

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Verschillende stoffen voor kleding

Woehoe week 10 alweer! Nog 172 dagen tot de eerste drop van de collectie verschijnt! Tellen jullie ook de dagen af? Wij wel in ieder geval. Er zijn weer een hoop spannende dingen gebeurd die onze droom steeds meer werkelijkheid maken en ik moet zeggen nu het allemaal echter wordt en geld ook een belangrijke rol gaat spelen, vind ik het best spannend worden. Ik merk aan mezelf dat ik begin te twijfelen. Zijn de ontwerpen wel goed genoeg? Kunnen we wel de juiste stoffen vinden? Hoe zorgen we ervoor dat de marketing on point is? Zal het logistiek gezien allemaal lukken? En de allergrootste… zullen anderen de ontwerpen mooi vinden? Ik merk dat dit soort vragen mij meer dan eerst bezighouden. Wat misschien ook niet gek is, maar toch vind ik het soms jammer, omdat het een bepaalde plezier van dit proces bij mij afneemt. Ondanks dat 172 dagen nog best veel nachtjes slapen zijn, lijkt alles ineens heel snel te gaan.

Maar goed dan ben ik weer lekker een blog aan het schrijven of met andere dingen bezig en dan maken al die ontwikkelingen mij juist weer heel gelukkig. Want hoe meer ontwikkelingen, hoe dichterbij onze droom werkelijkheid wordt. 

Stoffen, stoffen en nog eens stoffen 

Zoals jullie op onze socials hebben kunnen zien, zijn Rosanne en ik maandag voor het eerst op pad gegaan om stoffen te zoeken. Het productie atelier (Mainland) had ons een paar groothandels aangewezen waar wij langs konden gaan. Ze vertelde er wel bij dat de duurzame stoffen in Nederland in opkomst zijn, maar dat er nog niet zulke grote getalen van zijn als de niet-duurzame stoffen. Dat hadden wij ook niet verwacht. Er is nog maar een kleine groep duurzame ondernemers vergeleken met de niet-duurzame ondernemers, dus dan is het ook logisch dat deze groothandels hun inkopen op de meerderheid van de ondernemers baseert. Met die gedachte reden wij toch veel goede moed en enthousiasme richting Tilburg. We waren vroeg vertrokken want wij kregen ook het advies mee om er genoeg tijd voor uit te trekken, zodat we alles goed konden bekijken en voelen. Na wat file kwamen we rond kwart over 9 aan bij Nooteboom Textiles. Eenmaal binnen werden we geholpen door een aardige man, waaraan wij vertelde dat we op zoek zijn naar ecologische stoffen. Hij nam ons mee naar een van de grote tafels binnen in de groothandel en zei tegen ons dat dit hun enige tafel was met biologische stoffen. Toen werd al duidelijk dat we helemaal niet zo lang bezig zouden zijn daar. We hadden de keuze uit een dikkere en dunnere biologisch katoen, bamboe en tencel lyocell. De bamboe vonden we wel mooi, maar was ook voor een deel gemixt met niet-biologisch katoen en elastaan waardoor we daar toch onze twijfels bij kregen. Tencel lyocell vinden we een mooie stof, maar deze hadden ze alleen in prints die niet echt passen bij onze stijl. Dus dat viel ook af, waardoor eigenlijk alleen biologisch katoen overbleef en we willen noch kunnen niet alles van dezelfde stof maken. Na ongeveer 1,5 uur was het tijd om te vertrekken en richting Oss te gaan. 

Quality Textiles 

In Oss zit stoffen groothandel Quality Textiles. Het zag er gezellig uit. Buiten stonden twee eet- en drink karretjes. Dit was ter gelegenheid van de afgelaste beurs die eigenlijk deze week zou zijn. Wij vonden wel dat dit altijd zo mocht zijn ;). Nadat we onze focus weer hadden herpakt, zijn we verder gaan zoeken bij Quality Textiles. We werden geholpen door aardige mensen, maar ook hier hadden ze maar een klein hoekje voor biologische stoffen. Nu willen we sowieso niet echt met prints werken, maar de prints die ze hadden waren voornamelijk gebaseerd op kinderkleding. De keuze die we hier hadden was ook voornamelijk biologisch katoen. Wel hebben we hier een heel mooie linnen stof gevonden! Waarvoor we die zullen gebruiken is voor jullie nog even afwachten, maar wij denken dat dit heel tof gaat worden! Naast de linnen en biologisch katoen was er verder niet zoveel om te bekijken, dus ook hier waren we na ongeveer 1,5 uur wel klaar. Tot zover een hele dag uittrekken om bij 1 en misschien 2 groothandels te kijken. We hadden er in een ochtend al twee bezocht. 

Textile Center

Opweg naar Quality Textiles kwamen we toevallig nog langs twee andere groothandels. Textile Center en Verhees Textiles. Omdat we best snel klaar waren bij de vorige twee besloten we om deze ook nog maar te bezoeken. Eerst gingen we langs Textile Center. Dit zag er wat kleiner uit dan de vorige, maar goed niet geschoten is altijd mis. Dus ook hier liepen we naar binnen, maar we werden naar mijn mening niet heel vriendelijk geholpen. Na een kort praatje waarin we aan het bespreken waren of we wel of niet binnen mochten kijken (ja, heel vreemd), mochten we toch naar binnen. Roos en ik (vooral ik) liep met enige irritatie de hal binnen. We hadden van tevoren gevraagd of Textile Center überhaupt iets van biologische stoffen verkochten, waarop de vrouw in kwestie volmondig ‘ja’ had geantwoord. Echter was er ook niets anders dan biologisch katoen. Dus snel weg hier.

Verhees Textiles

De volgende was Verhees Textiles en jawel dit was onderhand al de 4e groothandel. Ook deze groothandel had een mini event ter ere van de afgelaste beurs. Heel leuk! Ons humeur was gelijk weer een beetje opgebeurd. Hier werden we ook weer geholpen door heel aardige mensen die met ons mee dachten. Anders dan bij de andere drie hadden ze je een mooie Tencel stof in uni kleuren. Deze stof vonden we erg mooi en wisten ook wel voor welk kledingstuk we konden gebruiken. Echter liepen we daarna wel weer vast, want ook hier hadden ze verder alleen biologisch katoen. 

Nogal moedeloos en vermoeid reden we rond een uur of 15 richting huis. Zoals ik in het begin zei, hadden we wel verwacht dat er niet veel keuze zou zijn, maar zó weinig hadden we niet verwacht…

Tijdens de rit naar huis praatten we onszelf weer een beetje moed in door te zeggen dat dit pas de eerste keer was en we thuis weer verder kunnen zoeken naar andere groothandels in binnen of buitenland en misschien zijn er toch ook nog wel beurzen waar we naartoe kunnen. Dus nee, dit was niet echt een succesvolle dag, maar die heb je er ook tussen zitten. Het is nu van belang dat we verder blijven zoeken en de moed niet opgeven! Dit verhaal krijgt nog zijn vervolg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.