FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 11

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan.

Vorige week zijn Susan en ik naar verschillende groothandels geweest. Het zoeken naar duurzame stoffen bleek lastiger dan gedacht, want deze markt is blijkbaar nog niet zo groot in Nederland. We bedachten dat we misschien wat meer kans zouden hebben op stoffenbeurzen, omdat daar verschillende groothandels uit verschillende landen samenkomen. Er zit bijvoorbeeld een grote stoffenbeurs in Parijs (Premiere Vision), waar ze elk jaar steeds wat meer duurzame stoffen kunnen bieden. Helaas kan deze dit jaar niet doorgaan door COVID-19, net als vele anderen. Gelukkig was er nog een kleinschalige stoffenbeurs in Houten afgelopen maandag waar wij wel bij konden zijn.

,Lees ook: What’s new – week 10

Kreavak

Deze beurs was niet alleen voor stoffen, je kon hier ook groothandels voor andere creatieve vakgebieden vinden. Bijvoorbeeld sieraden, verf, poppen en kunstenaarsbenodigdheden. Het was een kleine beurs, maar er waren een hoop leuke dingen te zien. 

Editex

De eerste stand die we tegenkwamen was gelijk al erg leuk. Een erg aardige man van Editex vroeg wat wij zochten en hielp ons verder naar de duurzame stoffen die zij verkochten. Al was het weer niet heel veel, toch waren we erg enthousiast. Ze hadden een enorm mooie Lyocell stof. De mooiste die we tot nu toe hebben gezien. Hij zag er erg kwalitatief uit en voelde zacht aan. De man in kwestie kon ons ook vertellen over andere duurzame stoffen die bij de groothandel binnen zouden komen, alleen kon hij deze nog niet meenemen naar de beurs. Zodra hij hier meer van wist zou hij contact met ons opnemen. Nog even afwachten dus.

Adilico

Verder op de beurs werden we geholpen door een man van Hobby Stof zij verkopen stoffen van oa. Meet Milk en Mind the Maker. Beide zijn het merken die zich vooral richten op duurzame stoffen. Hij liet ons veel verschillende stoffen zien van lyocell, biologisch katoen en had ook een klein aantal ECOVERO stoffen. Eigenlijk hadden ze zoveel keus dat we niet meer konden kiezen en even de draad kwijt waren. Ook alle stoffen leken naar mijn idee heel erg op elkaar. Soms vinden wij het  ook nog lastig om van een stofstaaltje te bedenken hoe het er als kledingstuk uit gaat zien. De stoffen zijn wel wat prijziger dan we eerder hadden gezien, maar ze zijn het misschien wel waard. Hobby Stof gaf zelf nog aan bij ons langs te kunnen komen om de stoffen nog eens te laten zien en te bespreken. Super fijn! Wij gingen nog even verder kijken wat deze beurs ons te bieden had. 

,Lees ook: Duurzame, plantaardige stoffen

Deknofa

Naast stoffen kon je ook knopen vinden op deze beurs. Dit is natuurlijk ook belangrijk om uit te zoeken wanneer je weet welke stoffen je gaat gebruiken. Nu was het vooral om ideeën op te doen en ons te oriënteren wat er allemaal is aan knopen. Deknofa is een groothandel in knopen die werkt met verschillende natuurlijk geproduceerde knopen. Ze worden ontworpen en geproduceerd in nederland (Deventer). Voor ons heel handig en zou goed passen bij ons merk. Voor Deknofa is duurzaamheid ook een belangrijk aspect. Ze hadden bijvoorbeeld verschillende natuurlijke knopen zoals houten, steennoot en kokos knopen, maar ook knopen gemaakt van gerecycled plastic. Nadat wij de stoffen hebben uitgekozen is dit zeker een groothandel die wij wel willen bezoeken. 

Toch nog niet helemaal tevreden zijn we thuis nog verder gaan zoeken naar groothandels en stoffenbeurzen die duurzame stoffen bieden. We hebben nu al een beter idee waar we bepaalde stoffen voor verschillende kledingstukken vandaan kunnen halen, maar we zijn er nog niet! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.