FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 13

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan.

Keuze stoffen

Zoals jullie weten hebben we best wel veel moeite gehad met het vinden van goede duurzame en ethisch verantwoorde stoffen. Afgelopen week hebben we gelukkig grote stappen kunnen maken. Door het bezoeken van verschillende groothandels en de stoffenbeurs afgelopen weken, weten we nu waar we welke stoffen kunnen krijgen. We zijn er dan ook wel over uit dat we voor de volgende collecties beurzen gaan bezoeken in Frankrijk en Duitsland, omdat we het idee hebben dat daar het aanbod van duurzame stoffen groter is dan dat we tot nu toe hebben gezien. 

Afgelopen donderdag zijn we gaan kijken welke stoffen we voor de kledingstukken kunnen gebruiken en welke opties we hadden. Dit was nog best lastig, want je wilt natuurlijk dat verschillende kledingstukken ook goed met elkaar gaan matchen. Daarom hebben we samples van deze stoffen besteld om deze ook nog eens goed naast elkaar te kunnen leggen. Dan pas weten we of bijvoorbeeld of een top ook mooi staat bij een bepaalde kleur broek. Het zou zonde zijn als een combinatie van kledingstukken er straks in het echt niet zo leuk uitziet als dat je van tevoren had bedacht. We hopen deze samples van stoffen komende week binnen te krijgen en dan gaan we een definitief besluit maken. 

binnen bij het Kleinvakhuis, groothandel in fournituren

Fournituren groothandel

Die middag zijn we naar Weesp gereden om het Kleinvakhuis te bezoeken. Hier kan je heel veel vinden qua knopen, ritsen, kralen, patches, elastiek en nog veel meer. Ze hadden zoveel dat het daardoor onoverzichtelijk werd en er zat niet echt een logische volgorde van producten (of die hebben we nog niet gevonden). De paden waren zo nauw, dat we er zelfs een beetje duizelig van werden. Wel hebben we verschillende leuke knoopjes en ritsen kunnen vinden die we mogelijk gaan gebruiken voor de kledingstukken. Daarvoor willen we eerst nog wat andere groothandels bezoeken en als we de definitieve stoffen hebben gekozen, kunnen we altijd nog teruggaan.

Satijn stoffen 

Zoals ik al eerder zei ging het zoeken naar stoffen niet heel gemakkelijk. We zoeken een stof met een glansje voor een bepaald kledingstuk, maar dit hebben we nog niet kunnen vinden in een plantaardige vorm. Dus we zijn nu ook aan het kijken naar bedrijven die ons kunnen helpen om stoffen te verven (als dat mogelijk is) en verder aan het zoeken naar andere opties. We wilde het liefst ook niet schikken voor een andere stof voor het kledingstuk, want daarmee doen we het ontwerp niet ten goede. En ik denk dat het er dan heel anders uit zal zien dan dat wij in eerste instantie hadden bedacht. Afgelopen donderdag kwam daar gelukkig verandering in. Susan had een mooi wit, satijn weving, biologisch katoenen stof thuisgestuurd gekregen. Het bestaat dus wel. Wit is alleen een kleur die we niet nodig hebben. Vandaar dat we hier nog druk verder op zoek zijn. Weetje: satijn is geen soort stof, maar een bepaalde weeftechniek waardoor de stof een glans krijgt.

Er moeten nog een hoop keuzes gemaakt worden, maar er lijkt een eind aan te komen. Als we alles hebben uitgekozen kan het atelier beginnen met het maken van patronen en de samples van de kledingstukken. Zo spannend! 

Labels

Op dit moment ben ik hard opzoek naar een bedrijf dat merklabels kan maken. Je weet wel, het merkje achterin je kledingstuk waar het merk van je kledingstuk staat en ook vaak de maat. Hiervoor ben ik opzoek naar een bedrijf dat dit duurzaam en ethisch verantwoord kan doen, want ja ook dat moet van duurzame materialen gemaakt worden! Gelukkig zijn er al een aantal bedrijven die met GOTS gecertificeerde materialen werken en waar duurzaamheid van groot belang is. Ook in Nederland. Hierover later meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.