FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 14

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar… 

Misschien worden jullie er ondertussen al gek van, maar onze stoffen zoektocht is nog steeds niet afgerond. In het begin leek alles zo vlot te gaan. Toen dachten we zelfs nog even om de verkoop eerder te starten… Zo zie je maar weer dat het nooit een slecht idee is om een ruime planning te maken en die hadden we gelukkig! Ondanks dat het allemaal wat langer duurt dan gehoopt, hebben we deze week echt een grote stap gemaakt. We zijn er nu echt bijna. 

Maandag hebben we met iemand afgesproken die we op de beurs hadden ontmoet. Het was een kleine beurs zoals we hadden verteld, maar toch hebben wij er gelukkig wel wat aan gehad! Op de beurs liet de man in kwestie al een hoop verschillende stoffen aan ons zien. Het was zoveel dat we een beetje overdonderd werden door alle keus. We konden op dat moment dan ook geen beslissingen maken. Wel hadden de stoffen een goede indruk achter gelaten en wisten we dat dit wel een goede optie kon worden. 

Naderhand hebben Roos en ik nog goed nagedacht over wat voor stof voor welk item we willen gebruiken. Dit leidde ertoe dat we contact hebben opgenomen met de man van de beurs en gevraagd of hij nogmaals zijn aanbod aan ons zou willen tonen. Dus voorbereid en wel zaten Roos en ik maandag door het aanbod te spitten. Toch, ondanks dat we ons hadden voorbereid was het nog steeds een hoop om uit te kiezen. Wat we vooral ook moeilijk vonden was de kleuren kiezen. We hadden al redelijk in ons hoofd welke stoffen we wilde gebruiken, maar helaas waren niet alle kleuren die wij op voorhand hadden bedacht beschikbaar. Dus we moesten op dat moment nog goed bepalen welke kleuren we gingen gebruiken. Best lastig. Na wat overleggen en laatste moment van gedachte wisselen, zijn we eruit! We hebben nu voor het grootste deel van de collectie kunnen vinden wat we wilde. Yay! Voor de andere items wachten we nog op wat samples, maar hier kijken we nu ook veel positiever tegenaan dan voorheen. Alles gaat weer de goede kant op 🙂

Maten

De volgende stap zijn de maten. Roos heeft een maattabel gemaakt waarvan we denken dat dit wel redelijk klopt. Nog even overleggen met het atelier kan natuurlijk geen kwaad, maar goed we hebben een begin gemaakt. Wat wij ook moeten aangeven is hoeveel we van welke maat willen laten maken. Dit is voor ons ook nog wel een dingetje. We zaten hier afgelopen week ook weer zo mee te puzzelen, totdat we gek werden. Toen hebben we nachos besteld haha. 

Ik neem jullie gewoon even mee in ons denkproces. We willen de maten laten lopen van XS tot XL en het is belangrijk om hier een goede verdeling in te maken. Om verspilling tegen te gaan willen we proberen te voorkomen dat we straks een overschot van een bepaalde maat hebben en weer veel te weinig van een andere maat. Maar wat is veel en wat is weinig? Wij hebben geen idee. Ook moeten we rekening houden met een verdubbelingsregel van het atelier. Dus als we 4 items van XS willen dan kunnen we 8 van S of 16 van M en 2 van XL. Snappen jullie hem? Het gaat in verdubbeling stappen, dus 2-4-8-16-32-enz. of 3-6-12-24-48-enz. En ook moeten we er nog voor zorgen dat alles bij elkaar op ongeveer 100 items uitkomt. Dus ja nog best wel een puzzel. Een puzzel waar we jullie hulp goed bij kunnen gebruiken. Op Instagram hebben we je al gevraagd om je maat achter te laten. Als je dit gemist hebt, dan hebben wij een poll voor je gemaakt die je hier op de website kan invullen. Op deze manier proberen wij erachter te komen wat de meest voorkomende maat is van onze doelgroep. Dus bij deze alvast heel erg bedankt en tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.