FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 17

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Voor de laatste keer: stoffen

Zo… het is alweer drie weken geleden dat we de laatste ‘What’s new’ hebben geplaatst. We hadden niet heel veel te vertellen anders dan over onze zoektocht naar stoffen, dus daar wilde we jullie niet mee vervelen ;). Maar nu (FINALLY) zijn we eruit! Zoals je misschien nog weet hadden we veel moeite met het zoeken naar een stof met een glansje. Opgeven is natuurlijk geen optie, maar we waren wel bang dat we dit niet meer op tijd gingen vinden. Eind goed al goed, we hebben het nu gevonden! Het is een stof gemaakt van cupro en het is echt prachtig. Ik ben zo enthousiast over deze stof en ik hoop jullie straks ook! 

Komende dagen gaan we deze stoffen ook bestellen en dit kan nog wel een aantal weken duren voor het binnenkomt, dus we zijn wel echt net op tijd als we onze planning aanhouden.

Labels

Ondertussen ben ik opzoek gegaan naar merklabels. Dit was ook nog wel even een zoektocht, want ook dit willen wij van natuurlijk of gerecycled materiaal hebben. Gelukkig heb ik het een en ander kunnen vinden, waarvan samples besteld konden worden. Dat is wel fijn, want je wil toch eerst kunnen zien en voelen wat je besteld. Het moet duurzaam zijn, maar ook een bepaalde luxe uitstralen. Bij EE Label Factory heb je de optie om een zakje met samples te bestellen van merken waar ze eerder merklabels voor gemaakt hebben. De keuze aan ons was dan of we een geweven of gedrukte label wilde hebben. Beide zagen ze er goed kwalitatief uit, maar onze voorkeur ging dan toch naar het geweven label. Vervolgens hebben we hiervan weer een sample aangevraagd, maar dan met ons logo erop. We willen natuurlijk niet dat we zitten met een hele massa labels die er niet zo uitzien als dat we eerder hadden voorgesteld.

Verzenddozen

Er zijn naast het ontwerpen en produceren van de kleding zo veel anderen dingen waar je mee rekening moet houden waar je in eerste instantie niet snel bij na zou denken. Zoals de bovengenoemde merklabels, maar ook verzenddozen en ander verzendmateriaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kleding mooi verzonden kan worden en het niet zal beschadigen tijdens de reis van onze werkplek naar jouw huis. Susan heeft de afgelopen week onderzoek gedaan naar verzenddozen, want ook daar zit een hele inspectie achter. Welke grootte(s) ga je gebruiken en hoeveel heb je er nodig? Daarnaast heb je ook nog eens heel veel verschil in soorten dozen die elk ook weer een eigen prijskaartje hebben. Verder moeten we ons nog goed oriënteren op verpakkingsmateriaal en wat goed bij Roses & Lilies past.

Opnieuw bezoek aan groothandels

Omdat we nu precies weten welke stof en kleur we voor welk item gaan gebruiken hebben we afgelopen maandag weer een fournituren groothandel bezocht. Nu wel wat gerichter gelukkig. We zijn in de middag naar de groothandel G. Brouwer gereden in Wilnis om er vervolgens bij aankomst achter te komen dat er in het magazijn tijdelijk geen bezoek toegestaan is vanwege corona. Er werd ons verteld dat we onze gegevens achter konden laten zodat er een account voor Roses & Lilies gemaakt kon worden. Zo kunnen we online de producten bekijken en bestellen. Susan en ik vinden het toch wel fijn om eerst de fournituren fysiek te kunnen zien om ze naast de stoffen te kunnen leggen om kleuren te vergelijken. Voordat we de auto hebben gepakt hebben we eerst maar even gebeld naar andere fournituren groothandels om vooraf te checken of langskomen wel mogelijk was. 

Het bleek dat Kleinvakhuis in Weesp wel nog open was voor bezoekers. Deze groothandel hebben we een paar weken eerder bezocht. Ondanks dat we de vorige keer niet helemaal tevreden waren met de service zijn we daar toch maar heen gegaan. Met de definitieve stoffen mee ging het uitzoeken van fournituren toch een stuk makkelijker. We wisten bijvoorbeeld al precies welke soort ritsen we wilde gebruiken. Het was nu alleen nog een kwestie van de juiste kleur uitkiezen evenals de lusjesbanden (voor de stoffen knoopjes). Daar waren we vrij snel over uit. Toch waren we nog vrij lang bezig met het uitzoeken van knoopjes voor de broeken, waarvan ik juist dacht dat we daar wel snel uit zouden zijn. De vorige keer hadden we daar namelijk al het een en ander van uitgezocht. Uiteindelijk hebben we (vijf minuten voor sluitingstijd) een besluit genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.