FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 18

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Big spender

Zoals Roos vorige week vertelde, zijn we er eindelijk uit welke stoffen welke stoffen we gaan gebruiken voor de items. Een kleine hoeveelheid van de stoffen zijn (as we speak) onderweg naar het atelier zodat de eerste samples gemaakt kunnen worden. Hoe spannend! Hoe verder we komen in dit avontuur, hoe enthousiaster we worden, maar we beseffen ook dat het nu echt gaat gebeuren. Het feit dat we de stoffen nu eindelijk hebben bepaald en dat de eerste samples deze maand af zullen zijn, betekent ook dat de eerste grote uitgaven gedaan zullen worden. Tuurlijk hebben we vooraf een begroting gemaakt en zoals jullie weten hebben wij ook een investeerder gevonden die ons een handje helpt, maar dat maakt het niet minder spannend om geld uit te geven. Persoonlijk vind ik dit echt een make or break moment. Een moment van realiteit dat we nu niet meer terug kunnen. Een moment waar ik naar uit heb gekeken, maar nu toch heel spannend vind. Maar goed dit hoort bij ondernemen en zonder geld uit te geven kunnen wij niet onze creaties met jullie delen. Dus we gaan er gewoon voor, schuiven die spanningen weg en gaan vol goede moed deze maand de samples afwachten. 

Altijd blijven leren 

Nu dat alle heisa rondom de stoffen en ontwerpen een beetje voorbij is, hebben we weer meer tijd voor andere taken. Zo heb ik de afgelopen week weer een webinar gevolgd voor social media en een webinar over het maken van goede webshop. Heel interessant. Naast het ontwerpen van kleding, zijn we bezig met een hoop andere zaken. Zo houden we ons onder andere bezig met de inkoop van stoffen, verpakkingsmateriaal en inventaris. Daarnaast moeten we logistiek ook gaan puzzelen. Waar gaan we de kleding opslaan? Wat is de meest efficiënte werkwijze qua inpakken en verzenden? Dan hebben we natuurlijk nog de webshop die gecreëerd moet worden en ook op marketinggebied valt nog een hoop te winnen. Er is nog meer waar we rekening mee moeten houden, maar dat zal ik niet allemaal opnoemen anders zullen jullie vast afhaken ;). Al met al zijn er dus een hoop dingen die naast het ontwerpen geregeld moeten worden en we hebben echt niet overal verstand van. Sterker nog, we leren gaandeweg. Alhoewel het soms een beetje overweldigend is, vind ik al die verschillende taken juist erg leuk. Ik vind het dan ook erg interessant om meer te leren over bijvoorbeeld marketing, logistiek of financiën. Ik ben nu voornamelijk aan het googlen en af en toe volg ik een webinar om mijzelf meer te verdiepen in een onderwerp, maar als jullie nog handige tips hebben (lees: boeken, trainingen, YouTube kanalen, etc.) dan hoor ik die natuurlijk graag! 

Verpakkingsmateriaal

Nog een leuke bijkomstigheid van je eigen merk beginnen is dat je zelf kan bepalen hoe je een pakketje gaat inpakken. Wat voor kleuren? Wat voor stickers? Stempels? Kaartjes? Ook dit maakt ons merk meer af. Wij hebben nu grotendeels bepaald hoe we de kleding straks naar jullie toe willen sturen, maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jullie van pakketjes vinden. Wat is jullie grootste ergernis en wat kan een pakketje echt niet missen? Laat het ons weten in de comments hieronder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.