FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – Week 2

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Laatste consult 

In onze eerste ‘What’s new’ vertelde wij over de consults die we iedere week hadden met Dena Simaite van Noumenon. Vorige week woensdag was alweer de laatste. De consults waren 6 keer dus 6 weken en die tijd is mijn gevoel super snel voorbij gegaan. Tijdens en na het laatste consult gingen we een beetje reflecteren op wat we nu gedaan hebben en of het nodig was. De conclusie? Het was zeker nodig! Roos en ik waren als kip zonder kop begonnen. Dena heeft ons erg geholpen met het vormen van een goede basis. Onze visie, missie en waarden kunnen we nu dromen, haha. Dit had ons bedrijf echt nodig, zo kunnen we elke collectie vanuit een goede basis creëren. Dus voor twee meiden zonder mode-achtergrond waren deze consults erg handig en de samenwerking met Dena was erg fijn. Voor iedereen die ook zijn eigen modemerk wilt opzetten en die wel wat hulp kan gebruiken, zijn deze consults echt een aanrader!

Moodboard SS21

We zijn de consults geëindigd met het maken van het moodboard voor de collectie lente/zomer ‘21. De basis stond, dus konden we gaan beginnen met het opzetten van de collectie! Dit was zo leuk om te doen, omdat we ons nu echt gingen focussen op het eindproduct. Na al dat schrijven over visies, missies en waarden, waren we er ook wel aan toe om weer creatief bezig te zijn. We hebben het net zo aangepakt als bij ons concept moodboard. We hebben trends onderzocht, gekeken naar de ontwikkelingen die zich nu afspelen in de wereld en natuurlijk ons eigen waarden erbij gehouden. Daar hebben we een mindmap van gemaakt en zo kwamen we op de woorden die centraal staan bij het creëren van de collectie: “exist freely, exist loudly”. De gedachte hierachter is dat we de zomer die we nu hebben gemist volgend jaar goed willen inhalen (hopend en verwachtend dat het ook echt kan). Vieren van de vrijheid, vieren dat we weer samen mogen zijn en het vieren van feestjes dat is wat centraal staat in de collectie. Ook hebben we gekozen voor een iets luxere uitstraling (eco-luxe) en de vrouwelijke vorm die te allen tijde omarmd wordt, gepaard met vloeiende en volumineuze vormen.

Collectie moodboards eerste collectie

Andere omgeving 

Daarnaast kwam in ons laatste consult ook ter sprake dat we niet klaar zijn bij het maken van dit moodboard. We gaan namelijk voor elk kledingstuk een apart moodboard maken. Om zo te bepalen wat voor tops, broeken, jurken, etc. we echt willen in onze collectie en om te zien of het dan allemaal bij elkaar past. Dit is ook wel iets dat we belangrijk vinden en terug laten komen in de collecties. Bijvoorbeeld dat je een top op verschillende manieren kan dragen: met een casual broek of juist een uitdagendere rok. Zo kan je met één collectie verschillende stijlen dragen. Dit wordt ook wel een capsule wardrobe genoemd. Dus hier gaan we nu mee aan de slag. Ik ben nu een weekje in de Veluwe, waar ik weer frisse energie kan ophalen. Ik was wel even toe aan een andere omgeving met al dat thuis zitten van afgelopen maanden 🙂

We laten jullie snel weten hoe het ervoor staat met de onze collectie! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.