FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 21

Woah! Nog maar 95 dagen tot onze collectie online staat. De tijd gaat zo snel! We zijn beide echt zo enthousiast en hebben heel veel zin in komende tijd. Maar dat betekent ook dat we nog veel moeten regelen voordat het zover is. Zoals designs voor bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, het uitdenken van de fotoshoot, ideeën voor marketing, verschillende logistieke elementen en nog veel meer. Dit maakt het tegelijkertijd ook enorm spannend.

Samples

Het atelier is druk bezig met het maken van de patronen en de samples. Afgelopen maandag hebben we van ze gehoord dat vrijdag de samples af zullen zijn! EXCITING! Dan kunnen we zelf de kleding passen. Ik ben echt heel benieuwd hoe het eruit ziet en ook hoe de kleding zit. Zit het wel lekker genoeg? Hebben we de juiste stoffen voor de ontwerpen uitgekozen? En ook, is het geworden hoe we het in eerste instantie hadden bedacht? Daar zal je volgende week wel meer over horen! En misschien kunnen we wel alvast een sneak preview geven ;).

Huisstijl

In de tussentijd ben ik hard bezig geweest met de huisstijl voor Roses & Lilies. We hadden al een hoop bedacht voordat we begonnen met de blog (gelukkig!). Alleen lopen we deze tijd tegen verschillende dingen aan. Bijvoorbeeld het maken van de stickers (voor het verpakkingsmateriaal) en de kledinglabels. We merkten dat het logo niet helemaal ten goede kwam in verschillende uitingen, dus heb ik daar afgelopen weken hard aan gewerkt. Ik denk dat jullie dit op de socials binnenkort wel voorbij zien komen.

Labels & Hang tag design

Met deze nieuwe huisstijl kan ik ook weer verder met het maken van de labels en de hang tags. Een paar weken geleden werkte ik ook aan de labels, zoals je misschien wel hebt gelezen. Toentertijd hebben we een sample zakje besteld om de stoffen te kunnen zien en voelen, zodat we konden bepalen of het zacht en luxe genoeg aanvoelde. In dit sample zakje zaten verschillende voorbeelden van geprinte of geweven labels van merken waarvoor ze eerder labels hebben geproduceerd. Het was fijn om te zien wat er mogelijk was, maar toch wilde we graag een voorbeeld van ons eigen logo op een label om echt goed te kunnen bepalen wat we nou wilde. Gelukkig dat we dit hebben gedaan, want hierdoor kwamen we erachter dat het toch niet precies is wat we wilde. De samples voelde naar ons idee nog niet zacht genoeg op de huid. Het voelde alsof het erg zou gaan kriebelen of irriteren als het in je kleding genaaid zit. Dit willen we natuurlijk niet. Kleding moet goed zitten en een kriebelende label vind ik altijd zo naar. Gelukkig hebben we nog andere opties open staan die nog even onderzocht moeten worden.

Stoffen knoopjes

Onze zoektocht naar stoffen knoopjes is lastiger dan gedacht. Met onze onschuldige hoofden dachten we dat we gestoffeerde knopen in heel veel verschillende kleuren zo zouden kunnen vinden in een groothandel en dat we vast wel de knoopjes in de kleuren konden vinden van onze items. Dat is dus helaas niet zo. Vervolgens dachten we dat we de knoopjes misschien konden verven, maar ook dat zou heel lastig worden, want dan zouden we het in precies dezelfde kleuren moeten krijgen als het item. Na wat onderzoek te doen bleek het heel makkelijk om deze knoopjes zelf te maken met dezelfde stof als de items. Dachten we… Vol goede moed gingen we afgelopen maandag aan de slag om deze knoopjes te maken zodat ze voor de samples af kunnen zijn. De knoopjes die wij willen maken zijn super klein (11 mm). Het blijkt nog een kunst om dit te maken en dat het dus bij grotere versies van gestoffeerde knoopjes makkelijker gaat. Ons is het tot nu toe nog niet gelukt, maar we geven niet op. Anders zijn er vast nog andere mogelijkheden om dit op te lossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.