FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 23

Elke week geven wij een update over onze reis naar een modemerk. Deze week zijn wij langs geweest bij het atelier om de samples te bespreken die wij al binnen hadden en de samples die nog gemaakt moeten worden.

Stoffen

Afgelopen vrijdag is de laatste stof voor twee samples binnengekomen, wat betekent dat het atelier nu écht voor alle items een sample kan gaan maken. Het kan soms wel drie weken duren voordat de leverancier de stoffen binnenkrijgt en het ook weer een week duurt voordat de stof bij ons of bij het atelier is. Wat ons wel weer op de feiten drukt. Want dit betekent als het atelier straks weet hoeveel meter ze per item nodig hebben en wij de grote aantallen stoffen kunnen bestellen, het dus nog weer drie weken langer kan duren voordat de productie van start kan.

Bezoek atelier

Zoals je in de vorige blog misschien al hebt gelezen hebben wij vorige week drie samples van het atelier ontvangen. Het was nog niet helemaal zoals we wilde en besloten afgelopen maandag samen langs het atelier te gaan. We hoopten dat we daar de rest van de samples te zien zouden krijgen, maar helaas was dit niet het geval. Vanuit het atelier waren er nog veel vragen en onduidelijkheden over de items, waardoor het voor de patroonmaakster te ingewikkeld werd om te beginnen. Ze wilde niet dat de samples er heel anders uit zouden komen dat wij hadden bedacht. Wat wij natuurlijk begrepen, alleen was het voor ons handiger geweest als we dit twee weken eerder hadden kunnen bespreken gezien de tijd die we nog hebben (ja, die teller maakt ons onderhand wel een beetje nerveus). Maar goed hier leren wij ook weer van. We zijn één voor één alle items doorgelopen en hebben alle vragen getackled per item. We begonnen bij de samples die al gemaakt waren. Het handige hiervan was dat je echt iets had om over te praten; het was makkelijker om duidelijk te maken wat we bedoelden. De twee broeken hadden wat simpele aanpassingen. Hier waren we ook heel tevreden over. De top die was wel echt heel anders dan we hadden voorgesteld, maar daarvan hebben nu ook goed kunnen uitleggen hoe het we wel willen hebben. Van de andere items hebben we op papier zo goed mogelijk duidelijk gemaakt met behulp van foto’s van kleding die er op lijkt of onderdelen heeft die onze kleding ook bevat. Na heel wat vragen te hebben behandeld en Susan en ik elkaar opgemeten hebben voor de maten waren we er eindelijk uit. Met goede hoop gingen we terug naar huis. Eind deze week kunnen we de helft van de samples verwachten. So stay tuned!

Meerdere maten samples

Het atelier is gewend om met rekbare stoffen te werken waardoor je vrij veel speling hebt met de maten (je past namelijk sneller iets). Wij willen wel echt een andere look uitstralen en werken zo min mogelijk met rekbare stoffen. Ook omdat we zo veel mogelijk pure stoffen willen gebruiken, want dit is eenmaal makkelijker te hergebruiken. Wanneer je een rekbare stof neemt heb je altijd een combinatie van stoffen (bijvoorbeeld katoen en elastaan). Plus dat elastaan ook een plasticsoort is waar wij zo min mogelijk gebruik van willen maken.

Hieruit werd geconcludeerd dat er voor de twee uiterste maten samples gemaakt moesten worden voor de juiste fitting. Je kan dus blijkbaar niet gewoon een paar centimeters groter of kleiner gaan, want een lichaam is zo veel complexer dan dat. Bij een rekbare stof is dit wat makkelijker, maar een stof die dit niet heeft, moet natuurlijk goed zitten. Om ervoor te zorgen dat een item juist aansluit op ieder lichaam is het nodig om meerdere samples in meerdere maten te maken. Ik weet toevallig dat ,,Stay Wild Swim dit ook op deze manier doet en zij krijgen veel lof over de fitting van hun swimwear.

2 replies on “What’s new – week 23”

  • I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.