FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 25

Het jaar is bijna aan zijn eind. Veel mensen zullen nu lekker genieten van vakantie. De kerstvakantie voelt voor mij nooit echt als een vakantie, omdat het altijd zo’n drukke periode is. Wel super gezellig natuurlijk. De drukte is voor veel nu wel verminderd door corona. Susan en ik zijn nog hard aan het werk. We moesten de afgelopen week stressvolle keuzes maken die niet altijd even leuk zijn en die grote gevolgen hebben.

Het atelier

In de vorige update vertelden wij dat er wat misverstanden waren ontstaan bij het atelier waar het maken van de patronen, samples en de productie plaats zou vinden. Het contact liep al niet helemaal lekker. Zo was het voor het atelier niet precies duidelijk wat wij precies bedoelden met onze ontwerpen, maar meldde ons dat niet. Na onze meeting was alles veel duidelijker voor ons en het atelier en konden zij weer verder. De afgelopen dagen hebben wij ook een aantal samples ontvangen daarvan.

Helaas waren deze samples ook nog niet helemaal zoals we hadden bedacht, maar het waren kleine aanpassingen, dus dat zou wel goed moeten komen. Dachten we…

Afgelopen maandag belde Suus met het atelier en het bleek dat ze de ontwerpen toch iets te complex vonden en ze steeds tegen verschillende dingen aanliepen. Zij werken bijvoorbeeld veel met rekbare stoffen. Dit hebben wij juist voor milieuredenen tot een minimum beperkt en om luxe uit te stralen in de kleding.

Daarnaast kregen wij ook het idee dat we elkaar niet helemaal begrepen en dat alles soms een beetje langs elkaar liep. Dit met de vorige punten die niet zo gingen als gehoopt, heeft ons doen besluiten om te stoppen met de samenwerking.

Dit is natuurlijk niet niks. We moeten nu heel snel op zoek naar een ander atelier of patroonmaakster die wat beter bij ons past. Én zoveel tijd hebben we niet meer. We zouden de deadline iets kunnen uitstellen, want kwaliteit gaan natuurlijk boven alles. Echter wil je niet dat je lente/zomercollectie pas ná de zomer af is. Zoals je kan begrijpen geeft dit ons extra stress, maar ook is het een leerproces voor ons. Zo weten wij bij de volgende collecties keuzes te maken die beter bij ons (en het merk) zullen passen.

Andere opties

We hebben wel een aantal andere patroonmakers en ateliers gevonden die ons verder zouden kunnen helpen. Daar zijn we nu druk mee in gesprek en hopelijk kunnen ze ons ook zo snel mogelijk helpen. Want het kan best zo zijn dat ateliers zelf ook druk zijn met opdrachten. Eén ding weet ik zeker: het wordt voor ons geen ontspannen kerst ;).

Samples

We hadden gehoopt deze week alle samples te hebben en jullie meer informatie te kunnen geven. Helaas laat dit nog even op zich wachten. Wel kan ik zeggen dat we heel blij zijn met een stof van EcoVero waar we een top en een jurk van gaan maken. Ik ben hier zo enthousiast over. Het is een heel mooi vallende stof die elegantie uitstraalt. Hieronder alvast een sneak peek.

1 reply on “What’s new – week 25”

  • I’m not that much of a online reader to be honest but your sites
    really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future.

    All the best

Leave a Reply

Your email address will not be published.