FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 27

Deze week hebben we een hoop vooruitgang geboekt. Vorige week maandag zijn we langs geweest bij een nieuw atelier in Groningen om de mogelijkheden te bespreken. Zoals je misschien in de vorige blog hebt gelezen waren we echt super enthousiast en wilden we graag een samenwerking aangaan. Ze zouden alleen voor ons pas begin februari tijd hebben voor de samples wat zou betekenen dat ze eind februari pas konden beginnen aan de productie. Wij willen nu zo snel mogelijk verder natuurlijk. Gelukkig kwam er toevallig een plekje voor ons vrij door een afmelding. Afgelopen maandag mochten wij langskomen voor een sampledag.

Reis naar Groningen

Omdat we maandag om 9 uur ‘s ochtends daar hadden afgesproken hebben Suus en ik toch maar besloten om een hotel te boeken voor de avond ervoor. Anders zouden we ongeveer om half 6 ‘s ochtends thuis weg moeten gaan. Zeker met het elektrische autootje dat eventjes nodig heeft om op te laden. Dat is toch iets te vroeg voor ons. We hebben een overnachting geboekt in het Apollo hotel in Groningen.

Toen we bij het hotel aankwamen werden we vriendelijk begroet en bleek het dat we de gasten van de dag waren en een gratis upgrade naar een suite kregen. Niet dat er veel andere mensen in het hotel verbleven, maar toch. Het was een leuk extraatje. Bij aankomst kregen we ook een gratis drankje bij de bar. Alleen moesten we die wel in onze eigen kamen opdrinken. Ook dineren moest in de hotelkamer net als het ontbijt.

Sampledag atelier

De volgende dag moesten we er weer op tijd uit voor de sampledag bij Kleerlijk. Bij aankomst konden we meteen beginnen met de eerste top. Hiervan hadden we al patronen en een sample van het andere atelier. Er moest nog wel het een en ander aan aangepast worden, dus Suus en ik legde zo goed mogelijk uit wat wij anders wilden of waar het niet lekker zat. Dammika is de patroonmaker van het atelier en hij ging voor ons aan de slag. In de tussentijd konden wij verder aan onze eigen to-do list, want er moet nog veel gebeuren. Susan ging op zoek naar bureau’s die ons verder kunnen helpen met marketing en ik ben verder gaan werken aan de hangtags. Ondertussen hadden we ook nog tijd voor een call met een marketingbureau.

Na enige tijd was de eerste top klaar. Hij was gelijk precies hoe we het bedacht hadden, dus daar waren we super blij mee. Vervolgens is Dammika verder gegaan met een jurk die we in dezelfde stof en kleur hebben. Dat is wel zo makkelijk voor de garen die gebruikt worden. Aan deze jurk moest ook nog best wel veel aangepast worden en blijkbaar waren de aanpassingen zodanig ingewikkeld dat het wat meer tijd kostt3. Helaas, maar uiteindelijk hadden we een sample die bijna helemaal goed was. Er moesten nog enige aanpassingen aan gedaan worden. Het ging vooral om details.

patronen tekenen
Stof knippen
Kledingstuk naaien

Inmiddels was het al 5 uur. We hoopte eigenlijk wel dat er meer samples af zouden zijn, maar helaas was het niet anders. Kleerlijk bood aan om dinsdag nog verder te gaan met het maken van de patronen en samples waarvan we al de stoffen hadden. Voor ons was het niet te doen om ook dinsdag nog aanwezig te zijn vanwege onze andere banen. Met de aanwijzingen en maten die we hebben doorgegeven zouden ze al een hoop kunnen doen zonder onze aanwezigheid. Dan kunnen wij de volgende keer als we daar zijn gelijk de nieuwe samples passen!

Komende week gaan wij terug naar de fournituren groothandel (voor de zoveelste keer), maar nu om echt fournituren mee te nemen. Gelukkig weten we al wat we willen, zodat we niet zo hoeven te zoeken voor de volgende keer. We hopen jullie volgende week nog meer te kunnen laten zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.