FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 29

De blog van deze week schrijf ik vanuit het atelier in Groningen. Vandaag (dinsdag) hebben we weer een sampledag en zijn we druk bezig met het maken van de nieuwe samples. In de tussentijd zijn Susan en ik druk in de weer met e-mailen, meetings en designen.

Overnachting Apollo hotel

Om op tijd aan de slag te kunnen dinsdagochtend, hebben we voor maandagavond weer een hotel geboekt. Hetzelfde hotel als waar we twee weken geleden ook hadden overnacht. Helaas waren we deze keer geen gasten van de dag, dus kregen we dit keer een gewone kamer (wat natuurlijk ook helemaal prima was).

Sampledag 2

We waren beide toch wel erg gespannen over wat ons te wachten zou staan. Met de tegenslagen die we hebben gehad en de tijd die we nog hebben (+ stress dat daarbij komt kijken). Tijdens de vorige sampledag waren er twee samples gemaakt. In de tussentijd zouden ze voor ons verder gaan met vier items, zodat we vandaag meerdere items hadden om te passen (en als het nodig is) aan te passen. Helaas was het het atelier niet gelukt om alle vier de items af te krijgen. Dit was echter een domper voor ons. We hadden echt gehoopt op meer items. Uiteindelijk was de jurk nog verder doorontwikkeld en de short was af. Hier waren we wel heel erg tevreden over. Het broekje was echt precies zoals we wilden en de jurk is prachtig geworden!

Ondertussen hadden wij een meeting met de creatief- en productiestudio Encrite die mogelijk onze campagnevideo en -foto’s kan maken. Dit gesprek was super interessant voor ons. Encrite klonk als een geschikte kandidaat die de merkbeleving en merkwaarden goed naar voren kan laten komen in de video en foto’s. Met onze ideeën voor de campagne en ons budget zijn zij nu verder gegaan om te bekijken wat zij daarvan kunnen realiseren voor ons. Wij kijken er erg naar uit hieraan te beginnen.

Het atelier was verder gegaan met een van de tops. Deze top was al twee keer eerder gemaakt bij een ander atelier, maar hij was nog niet precies hoe we hem wilde hebben. De top was binnen no time af wat voor ons een goede meevaller was, plus dat hij gelijk helemaal goed zat! We hadden een andere stof voor deze top gevonden dan we in eerste instantie hadden bedacht. We merkte bij de samples die eerder waren gemaakt dat de stof te dik en stroef was. De stof die we nu hebben valt heel soepel en is heel mooi, dus daar zijn we erg blij mee. Bij dit soort dingen kom je er echt achter wat een bepaalde stof voor goeds voor een kledingstuk kan doen (of juist niet).

Vervolgens is de patroonmaker verder gegaan met een andere broek van onze collectie. Hij verwachtte dit niet af te hebben voor 5 uur, dus zijn wij eerder naar huis gegaan. Zo konden wij ook weer thuis eten na twee dagen Groningen. En hopelijk is deze broek volgende week af, want dan hebben we weer een sampledag. Verder hebben we deze week weer een meeting gepland met een marketingbureau voor verdere ontwikkelingen. Volgende week zullen jullie weer meer horen over de samples!

Leave a Reply

Your email address will not be published.