FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – Week 4

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Waar waren we gebleven?

Twee weken terug heb ik onze laatste update geschreven. Hierin vertelde ik dat we de eerste creatieve stap voor het ontwikkelen van de collectie hadden genomen, namelijk het moodboard. “Exist freely, exist loudly” dat zijn de woorden die de rode draad geven in onze lente/zomer collectie van 2021. Voor een uitgebreidere uitleg van het moodboard en gedachte erachter vind je in ,,deze blog. Na het zetten van de eerste stap zijn we verder gegaan om ons voor te bereiden op de volgende stap: schetsen en ontwerpen! Rosanne en ik hadden besloten om twee weken de tijd te nemen om inspiratie op te doen. Inspiratie opdoen doet iedereen anders. Ik was een van de twee weken een weekje weg waar ik mijn hoofd vrij heb kunnen maken. Dit was voor mijn gevoel wel even nodig. We waren zo bezig waren geweest met dingen als missies, visies en een ondernemingsplan, waardoor er ruimte in mijn hoofd moest komen voor wat creativiteit. Daarnaast heb ik veel gekeken op internet en social media, wat draagt onze doelgroep. Hoe vieren de mensen nu het leven en wat hebben zij dan aan? Dat waren vragen die achter in mijn hoofd rond dwarrelde. Ook als ik gewoon op straat liep trouwens! Het klinkt misschien overdreven, maar ik merk aan mezelf dat ik nu op een hele andere manier naar mensen kijken. Ik kijk niet meer naar wat die mensen doen, maar ik ben echt gefocust op wat ze aanhebben. Overigens heb ik ook veel gekeken op Pinterest om te bepalen wat ík nou echt leuk vind om te dragen. 

Next step

Dus na die twee weken hadden Roos en ik weer afgesproken. Dit was afgelopen donderdag en vrijdag. Allebei hadden we ideeën opgeslagen en dit met elkaar gedeeld. We zijn op deze dagen per item soort, dus tops, broeken, rokken, jurken enz. gaan kijken wat we allebei echt leuk vonden. Ik was persoonlijk wel benieuwd hoe dit zou zijn, want twee mensen betekent ook twee verschillende meningen. Maar eerlijk gezegd zaten Roos en ik over het algemeen op één lijn. Het hebben van een moodboard heeft hier zeker bij geholpen! Dus we zijn per item gaan kijken wat we leuk vinden en wat we minder leuk vinden. Hierbij keken we naar dingen als mouwen, halslijnen, knopen, enz. Wanneer we allebei iets leuk vonden, begon Rosanne meteen te schetsen. Hier werd ik al zo enthousiast van haha. Het leuke eraan is dat je de ideeën die je in je hoofd hebt nu op papier ziet en alles weer een stukje dichterbij het eindresultaat komt. Natuurlijk zijn we daar nog niet, maar ieder stapje is leuk en spannend. Wat we ook heel belangrijk vinden voor onze collectie is dat vrijwel alles met elkaar te combineren is. Hier moesten we dus ook goed opletten tijdens het schetsen. Aan het eind van deze twee dagen hadden we aantal schetsen waarvan we denken dat dit wel eens de collectie zou kunnen zijn :).

Wat staat er nu op de agenda? 

Wat we nu verder moeten doen is dieper ingaan op de ontwerpen. De schetsen moeten technische tekeningen worden. Deze tekeningen zijn digitaal en er wordt dan specifieker uitgelegd over de afwerkingen van het item. Laten we een broek als voorbeeld nemen. Op deze tekening komt dan te staan of het riemlussen heeft, zo ja hoeveel, wat voor rits het heeft, wat voor knopen enz. Dus deze tekeningen zijn meer gedetailleerd dan de schetsen die we nu hebben. Ook moeten we gaan nadenken over een maattabel. Dit vinden we allebei nog erg lastig. Vragen die hierbij naar voren komen zijn: wat is de gemiddelde maat van onze doelgroep? Hoeveel verschillende maten moeten we doen? En hoe gaan we beslissen hoe groot een maat s is? Dus dit moeten we nu gaan onderzoeken en onszelf over educeren de komende week. Als jullie hier nog tips over hebben, horen we het graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.