FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 7

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan.

Investering

Susan heeft al het een en ander over het ondernemingsplan en de investering verteld. Afgelopen week zijn we hier verder mee bezig geweest. Samen zijn we naar Cees Advocaten N.V. geweest om te bespreken hoe we ons bedrijf voor ons zagen en wat ieders taak was. Misschien op papier niet heel boeiend om te lezen, maar ik vond het reuze interessant. Zoiets heb ik nog nooit eerder gedaan en het voelde enorm real. Zovan; nu gaat het echt gebeuren. Elke stap die Susan en ik nu maken maakt Roses & Lilies allemaal een stuk echter. De advocaat in kwestie vertelde ons allemaal dingen over afspraken die van te voren goed gemaakt moesten worden (nu we elkaar allemaal nog aardig vinden), zodat dit op papier kan komen te staan. Hij vertelde dat hij de gekste dingen meemaakt als advocaat en dus goede afspraken die op voorhand zijn gemaakt heel belangrijk zijn. Ik kan me niet voorstellen dat suus en ik hele erge ruzie krijgen waardoor we ergens niet meer uit zouden komen, maar je weet maar nooit, dus daarom zijn goede afspraken belangrijk. Ik ben zo blij met al deze mensen die ons willen helpen en ons zo veel kunnen leren.

Technische tekeningen

Een paar weken geleden zijn de laatste schetsen besloten. Deze ben ik nu digitaal aan het maken en ik moet zeggen, het ziet er echt al heel tof uit. Door de schetsen digitaal te maken en het toevoegen van kleur krijg ik al een veel beter beeld van hoe het er uit zal komen te zien. Ik doe dit in Adobe Illustrator, waar ik gelukkig door mijn opleiding al ervaring mee heb.

Fashion Illustration deed ik voorheen vrij veel in mijn vrije tijd (zie foto hieronder). Gewoon omdat ik het leuk vind. Maar dit bleef vooral op papier en waren wat meer expressieve schetsen (irreële lichamen: enorm lange nekken, smalle tailles met brede heupen bijvoorbeeld). Niet gek dat ik dit heel leuk vind om voor Roses & Lilies weer te kunnen oppakken. Door de schetsen digitaal te maken leer ik ook weer veel nieuwe dingen. Ik bekijk filmpjes van ,,PatternLab om hier meer over te leren en wat handige technieken zijn om te gebruiken. Dus als je hier interesse in hebt, is het erg interessant om deze filmpjes te bekijken. Helaas kan ik jullie nog niks laten zien van de tekeningen, maar ik beloof jullie wanneer het wel kan zullen we dat ook doen. Suus en ik zijn nu al zo enthousiast.

Social media marketing

Zoals Susan al op instagram had laten weten volgt zij een webinar voor social media marketing. Zij houdt onze ,,Facebook en ,,Instagram bij. We weten vrij veel van social media, maar hebben het nog niet eerder voor business hoeven te gebruiken, dus dat is nieuw. Als je tips hierover hebt, zijn die zeker welkom natuurlijk! 🙂

Ik heb me de laatste tijd een beetje verdiept in Pinterest. Zelf gebruik ik Pinterest veel voor inspiratie, maar het blijkt dat Pinterest goed in je voordeel kan zijn als je dit gebruikt voor je bedrijf. Door optimaal gebruik van Pinterest heb je blijkbaar veel bereik en kan dit voor veel leads zorgen naar je website.

En verder…

Ik ga komende dagen verder met de digitale schetsen. Volgende week hebben we afgesproken met een mogelijke atelier die we kunnen inschakelen voor de productie van de kleding. Daar heb ik ook erg veel zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published.