FREE shipping & returns | 30 day return policy

What’s new – week 8

Iedere week geven wij een kleine update over waar we de afgelopen week mee bezig zijn geweest. We vinden het erg leuk om onze ervaring met jullie te delen. Lees hier wat wij deze week hebben gedaan. 

Het omzetten van de schetsen naar digitale tekeningen van de kledingstukken

Technische tekeningen

Woohoo! De tekeningen zijn officieel af! Weer een taak die we af kunnen strepen. Rosanne is de afgelopen weken bezig geweest om de schetsen die we hadden gemaakt te professionaliseren en verduidelijken met Adobe Illustrator. Gelukkig had ze al ervaring met dit programma, want ik moet zeggen dat het er voor mij iets te ingewikkeld uit zag. Zoveel knopjes en opties! Op dit soort momenten ben ik weer extra blij dat we dit met zijn tweeën doen, want samen sta je sterker. Om de tekeningen zo digitaal te zien, maakt het allemaal weer zoveel echter. Onze ideeën komen steeds meer tot leven en dit is wel weer zo’n moment dat we even trots op onszelf kunnen zijn. Tijdens het maken van de laatste beslissingen hebben we ervoor gekozen om 12 items volledig uit te werken, deze zullen in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar worden. Het kiezen van de kleuren was ook nog wel een ding. We hebben zoals jullie weten van tevoren een moodboard gemaakt. Hieruit hebben we deels onze kleuren bepaald. Ik zeg deels, omdat we sowieso gebruik wilde maken van de standaard kleuren zwart en wit. Dit zijn tijdloze kleuren en doen het dus ieder jaar, ieder seizoen goed. Lekker duurzaam dus ;). Verder hebben wij gekozen voor wat extra lente/zomer kleuren. We hebben hiervoor wel al kleuren bedacht, maar het is nog afwachten of we ook de juiste stof erbij kunnen vinden. Dus die kleuren zijn nog niet helemaal zeker.  Maar oh, wat was het weer een moment van trots toen ik maandag bij Roos langs ging om de laatste puntjes op de i te zetten. We hebben toen ieder kledingstuk apart genomen en bekeken of het paste bij de andere items. Dit was erg leuk om te doen. Alsof we een soort barbies aan het aankleden waren, maar dan met onze eigen kleding! Pff nu ik er weer over schrijf word ik weer helemaal enthousiast, ik kan gewoon niet wachten tot ik het in mijn handen heb!

Spannende dingen!

Gister (dinsdag) hadden Roos en ik een afspraak… een hele toffe afspraak… We hadden namelijk met het atelier afgesproken! Voorafgaand de afspraak ging ik met mijn elektrische autootje richting mijn ouders om de tekeningen te printen, vervolgens heb ik Rosanne opgehaald in Delft (nadat ik de weg weer had gevonden) en daarna zijn we samen vol enthousiasme naar Hoogkarspel gereden. Toen we eenmaal dichtbij waren, werd ook de navigatie heel enthousiast, zelfs zo enthousiast dat hij stopte met navigeren. Helaas hadden we hierdoor wel een paar afslagen gemist, maar hè we zijn er gekomen! Het atelier waar we onze afspraak mee hadden heet Mainland ‘kledingproductie Nederland’ en zit dus in Hoogkarspel. ‘Waar?’ Hoor ik je al denken of tenminste dat dachten wij. Hoogkarspel zit ergens ver in Noord-Holland en wordt ook wel West Friesland genoemd heb ik mij laten vertellen. Het atelier wordt gerund door moeder Anneke en dochter Melanie en zij doen dit al heel wat jaren samen. Heel speciaal vind ik. Onze kennismaking was met Melanie, een heel aardige en behulpzame vrouw. Zij legde uit dat zij met verschillende naaisters werken die vanuit huis werken. Moeder Anneke maakt de patronen en die stuurt zijn op naar de naaisters die vervolgens de items zullen maken. Melanie vertelde ons ook over het proces, want de nieuwsgierige aagjes die wij zijn, willen we natuurlijk wel weten hoe dat dan in zijn werk gaat. Melanie vertelde ons dat de volgende stap voor ons is om stoffengroothandels te bezoeken. Met een aantal heeft zij goed contact en kon ze ons ook aanbevelen. Wel is het zo dat de stoffen leveranciers nu beginnen met het inkopen van de duurzame stoffen, wat ervoor kan zorgen dat er misschien nog niet precies is wat wij zoeken. Maar goed, daar zullen we zelf achter moeten komen als we langsgaan. Zodra wij weten wat de definitieve stoffen en fournituren (knoopjes, ritsen, enz.) worden, sturen we dit door naar het atelier. Zij zullen dan de inkoop voor ons doen, want zij weten het beste hoeveel ze van wat nodig hebben. Vanuit daar zullen de eerste samples worden gemaakt. Dit duurt ongeveer 10 werkdagen vertelde Melanie. Zodra de samples af zijn gaan we deze doorpassen. Zit de kleding goed? Moet er een mouw langer? Moet een broekspijp korter? Dat zal op dat moment bepaald worden en is het aan ons of we nog een sample willen laten maken of dat we beginnen met de productie… (spannend!). De productie duurt bij Mainland ongeveer 3 à 4 weken. Dus we zijn nog ruim op tijd vertelde Melanie. Gelukkig maar! Al dit gepraat over het hele proces maakt me weer heel enthousiast en maakt het ook zo echt. Nog even en Rosanne en ik kunnen echt genieten van onze eigen ontworpen kleding. Hoe cool is dat?

Nieuwe feature

Naast alle leuke nieuwe stappen die we maken, zijn we ook bezig om de dingen die we nu al hebben, te verbeteren. Zo kan je je vanaf nu abonneren en ontvang je als eerste de nieuwste updates, leuke feitjes en meer! Dus schrijf je snel in via onderstaande knop en ga echt samen met ons dit avontuur aan 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published.